baba bizi eversene

xerxes
baris manco’nun hayatinda yaptigi tek filmdir. diger rolleri merel zeren, diler saraç ve hulusi kentmen gibi oyuncular paylasmaktadir. baris abimiz bu filmde mahir isminde genç bir adami oynar. kendisi ilaç fabrikasinda çalismaktadir. patronu olan hulusi kentmenin kizina(meral zeren) asiktir. fakat kizin babasi bu iliski pek onaylamamaktadir. kizinin ondan uzak durmasi için sürekli yurtdisina okumaya göndermektedir. fakat ne yapsa bu iliski bitiremez. bu sirada meral zeren’in erkek kardesi erol’un sarkici bir kizla bir iliskisi vardir. bu kizin bir de çocugu vardir ve sarkici kiz çocugun erol’dan oldugunu söyler (halbuki yalandir) ve çocuguna bakmasi için baski yapar. erol çaresizlik içinde bunu kabul eder çünkü babasi duyarsa onu kesecegini çok iyi bilmektedir. meral zeren bu çocugun varligini kardesinden ögrenince aklina bir fikir gelir ve bu çocugu mahir(baris manço) ile evlenebilmek için bir koz olarak kullanir. sonrasinda olaylar öylesine arap saçina döner ki gülmemek için kendinizi zor tutarsiniz. bu film bazen show tv’de, bazen de tgrt’de gösterilir. rastlarsaniz mutlaka izleyin, çünkü tekrar tekrar izlense bile asla bikilmayacak filmlerden biridir. üstelik baris abimizi anmak için güzel bir seyirliktir bence...
xerxes
bu filmde baris manco devamli olarak pantolonunun lastik askilarini cekistirip durur, o kadar komik sahnelerdir ki yarilmamaniz imkansizdir.
pelagehatun
barış mançonun gençliğinde yakışıklı mı yakışıklı karizmatik mi karizmatik olduğu dönemde çektiği yegane filmdir. keşke bi sürü filmler daha çekseymiş, bi sürü rollerde oynasaymış dedirtmiyor değil bu film insana. film her izlenilişinde kopulur, her izlenilişinde "alaaam bana bööle bi manita", "bööle bi kocam olsun bütün dünya düşmanım olsun" şeklinde dualar edilir,dilekeler dilenir.

barış mançonun bu filmde acıh da bağa vir şarkısını söylediği bir bölüm vardır. öyle güzel de söyler ki. masada yemek yemektedirler gayet neşeli bi ortamdır, yemekler ondan ona dolaşır falan filan.. bir de bu şarkı eklenmiştir artık sebep olarak bu filmi izlemeye .
performer
filmde rol alan ve şu an hayatta olmayanlar,barış manço,hulusi kentmen,feridun çölgeçen filmin yapımcısı hürrem erman senarist ahmet üstel ve yönetmeni oksal pekmezoğlu,hepsini rahmet ve sevgiyle anıyoruz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol