çirkin ordek yavrusu

made in heaven
hans christian andersen’e ait cok bilindik bir oyku.ordeklerin arasina karisan kugu yavrusunun cirkinligiyle dalga gecen minik,sevimli ordek yavrulari,dalga gectikleri cirkin sey buyuyup karizmatik bir kugu olunca got oluverirler.sevimli ordek yavrulari buyuyup koca gotunu kivirta kivirta ortalikta dolanirken,kugu son derece vakur bicimde basi hafiften egik "kodum mu cocuu" dercesine bunlari keser sularda suzulurken.
gordon shanway
onemli olanın iç güzelliği olduğunu anlatan amma velakin kendisiyle ters duserek o cirkin ordeği tüm ordeklerin hayran oldukları bir kuğuya donüştüren bir fabl dır.
madeline
yaşadığı süre içerisinde sürekli kendisini dışlanmış hisseden bireyin ileride birgün gerçekten farklı olduğunu ancak bu farklılığın müthiş bir farklılık olduğunu anlaması durumunu tatlı bir dille anlatan en sevdiğim masaldır.
fasa fiso
ordek yavrulari arasinda sivrilmis olandir.kugu olamasa da onemi yok.sonucta normal bir ordek yavrusu dunyanin butun cocuklari tarafindan taninmiyor.arada bir yerde olmaktansa ucta olmak her zaman yegdir.
salome
cirkin ordek yavrusu metafordur aslinda. insandir benzetilen. bebekken cirkin olan insanlar ne hikmetse ergenlikten sonra birden guzellesiverirler. ayrica sembolik bir masaldir; farkli olmayi anlatir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol