fatih terim e haklı protesto

imgoindeeperunderground
bana asagidaki yazi geldi bugun ve ben de gayet hak verdim bu sebeple bu yazari belli olmayan ama gayet dogru olan yaziyi asagiya koyuyorum..

ulkemizde asgari ucretin (380 milyon tl) ve en dusuk memur maasinin durumu
ortada iken (550 milyon ytl), ben fatih terimin( net ya da brut farketmez )
110 milyar aylik maasla ise baslamasinin konusulmasini bile protesto
ediyorum.

sag duyulu herkesinde katilacagini dusunuyorum.

5 yillik anlasma yapilacakmis, 5 yilda alacagi parayla fabrika kurulsa ve
tinerci cocuklar isci olarak alinsa , ortada tinerci cocuk kalmaz.


terime verecekleri paraya cocuk esirgeme kurumuna kadro verseler, orada
psikopat yetismez...

gittim gordum, gaziantep 0-6 yas ana yuvasi (devletin), 80-100 cocuk var,
cogu bebek gece 2 personel kaliyor. gece bebeklerin altlarini bile
degistiremiyorlar... bebisler pislik icinde sabahliyor.

bu arada personeller , memur degil , sozlesmeli, yani asgari ucretin altinda
para aliyorlar...

milli takim diye bir sey olmasin... ne olur ki...

sen milli takim yapip , dunyaya futbolcu mu satiyorsun, ve bu futbolculara
paralarini en az % 50’ sini t.c. bankalarinda tutma zorunlugumu getiriyorsun
sanki...

dunyaya futbolcu satarsin , meshur ve basarili olurlar, yilda 40-50 milyon
dolar ulkene sadece 8-10 futbolcundan girer o zaman o paralar helal olsun...


ama bu gun ulkede ac, issiz, perisan insan cokken milli takim hocasina
cumhurbaskaninin yillik maasi kadar aylik maas verilmesinin konusulmasini
bile protesto ediyorum....

evrendeki en mutevazi insanim
bir insan gunde 12 saat calisip karnini ancak doyurabilirken bir baskasinin ayda 110000ytl maas almasi dogru degildir; ancak yasadigimiz ulkenin sartlari budur; futbol piyasasi budur; yasadigimiz sistem tam da budur. bu yuzden protesto fatih terim’e karsi degil, sisteme karsi olmalidir. en nihayetinde fatih terim bu ulkenin yetistirdigi en onemli futbol adamidir. ayrica bu parayi o istememis federasyon uygun gormustur.
p t n
fatih terim ciksaydi "bu ulkede aclik siniri su, fakirlik siniri da su, bu yuzden ben ayda 2 milyara bu isi yapicam" deseydi, herkes adama deli der timarhaneye kapatirdi. bu ulkede bu sekilde ucuk ucretler alan dunya kadar sporcu, sanatci var, niye bu hakli!!! bildiri fatih terim’i hedef aldi? ona odenen para direkt olarak devletten dahi cikmiyor, sponsorlarin odedigi ucretlerden veriliyor. bugun devletin kurulusu avea tarkan’a reklam kampanyasi icin trilyonlari dayarken bu bildiriler nerdeydi? ben soyliyeyim, kimsenin terim’e odenen paranin miktariyla isi yok, amac fatih terim’i yipratmak, ne yazik ki hassasiyet duygusu olan vatandaslarda bu sekilde alet oluyorlar. ne zaman ki konu gelir adeletsizligine gelir, calistigi kadar kazanamayan insanlar tartisilir o zaman ben de sonuna kadar katilirim, ama piyasa neyse kisi o parayi alir, kazanilan paranin degil kazanilamayan paranin hesabi sorulmali.
seyhmerat
fatih terim ile futbol federasyonu arasinda yapilan anlasmanin parasal boyutu medyada dahil kimse tarafindan bilinmemesine ragmen gayet uydurma olan ersun yanal yandasi ezikbahceliler tarafindan yazildigi son derece belli olan yazi.birakin bu isleri fatih terim’i hepimiz taniyoruz para pesinde kosmaz,aldigi parayi da sonuna kadar hak eder...
hercules
cocuklari dogurup dogurup sokaga salan, yerini yurdunu birakip b.k var gibi istanbula gocen zihniyete yapilacagi yerde, tek sucu turkiyenin en basarili teknik direktoru olmasi olan fatih terim’e yoneltilmis olan haksiz protesto..
gallagher
futbolu sevin sevmeyin ama kabul edin,futbol bir sektordur.hem de cok buyuk paralarin dondugu bir sektor.evet,bu adam ayda 2 milyar maas isteseydi deli denirdi.milan’dan ayrilmis olmasina ragmen 216bin dolar aylik maas alirken neden konusmadiniz?italyada sokakta yasayan yokmudur?yoksa oldugunu biliyorsunuz da, nasil olsa turkiye degil diye mi dusunuyorsunuz? ersun yanal ayda 70 milyar maas alirken neden konusmadiniz? senol gunes 50bin dolar alirken neredeydiniz?tamam,aldigi para coktur ama ona dil uzatmadan ne konustugumuz,niye konustugumuzu bilelim..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol