forbrydelsen

polaraurora
2007 yılı danimarka yapımı polisiye dizi. vay efendim diyorum amanın diyorum. 3 sezondan oluşuyor. ilk sezonu 58 dakikadan 20 bölüm, diğer iki sezon ise 10ar bölümden oluşuyor. kendisi sonradan the killing olarak amerikaya uyarlandı hatta amerikalılar hızını alamayıp 1 sezon da kendileri eklemişer, 4 sezon sürmüş dizi. biz de "cinayet" olarak türkiyeye uyarladık ve tabi ki olmadı. 5 bölüm sonra bitti. çok neden var, neyse.

bunu beğenen bunu da beğendi;

(bkz: bron/broen)
meekma
amerikalılar madem "for" demek "the" demek, "brydelsen" de "killing", biz niye bunun ekmeğini yemiyoruz dediler. the killing'i yaptılar.

dizi muhteşem başlamıştı. karanlık bir atmosfer, sürekli yağmur yağan bir seattle filan. oyuncular çok iyi seçilmişti. gerçekten şahane bir sezon finaliyle kapatabilirlerdi ama yarraktan bir twist koydular ve konuyu ikinci sezona sarkıttılar. lastik gibi uzadı da uzadı. yeni bir sezon yazmak yerine işin kolayına kaçtılar yani. birkaç milyon dolar için değmezdi.

sonraki sezonları takip etmedim açıkçası. büyüsü kaçmıştı benim için.

müziklerini frans bak diye bir abi yapmıştı.. The killing'de de aynı müzikler kullanıldı. son derece de başarılıydı bence.

https://www.youtube.com/watch?v=wqS4CGarQfE

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol