noel baba bıçaklama eylemi

aysemayse
bir grup istanbul üniversitesi öğrencisinin yaptığı ve hayatımda gördüğüm en aptal ve psikopat ve rahatsız edici eylem. noel baba da antalyalıymış beyler, adama ayıp oluyor.

hayır, biz ne zaman buraya geldik, böyle şeyler olur muydu, ya da ben mi bilmezdim, karşı olanları biliyordum da, bu eylemi yapmak nedir arkadaş. hayır bir de röportaj yaptıkları da haklı buluyor, ok herkesin eylem yapma hakkı da var da, bu nedir? pıçaklamak nedir onu anlamadım. inanan var, inanmayan var, sen inanmıyorsan, kutlama.

türkiye’de yaşayan yabancılara da sorsanız, hiç cristmas yok burada diye üzülüyorlar, siz sadece yeni yılı kutluyorsunuz diye şaşırıyorlar. orası mühim değil de, bu ülkede yaşayan hristiyanlar da var. sanki, hristiyan olmayan toplumun geri kalanı, 25 aralıkta isa’nın doğumunu kutladık anasını satim. ayrıca kutlarız da, müslümanlık isa’yı da kabul etmiyor mu? bence gayet kutlanabilir, zira isa da, kuran’ın kabul ettiği nebi ve resul peygamberler değil mi? yüce allah koskoca bir kavmi onun için lanetlemedi mi, kültür emperyalizminden bahsediyorsak, açıkça burda krismıs kutlanmıyor.

neyse, ben dinden pek anlayan bir insan da değilim, bunca yıllık bir inançlı da olmayaraktan, ahkam kesmeyeyim ama, hayatımda gördüğüm en gerizekalıca eylemdi, bunu da bilin istedim gençler.
o bıçaklama olmasaydı, belki daha farklı da düşünebilirdim.

http://www.radikal.com.tr/turkiye/sisme_noel_babayi_bicaklama_eylemi-1168144

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol