şiir yazmak için aşık olmaya çalışmak

operada son cinayet
etkilenen şairlerin şiirlerinden, bir adım öteye geçemeyeceği gibi, kopyasına dahi ulaşamayacak olmanın bilmezliği ile, boş yere vaktini "sevgiliyi" düşünmeye harcayacak kişi davranışıdır.

kalıplardan çıkamayan, çevresindeki insanların davranışlarıyla hareket ederek eden insanın, etkilendiği şairlerin yazdıklarından haz alarak, yapay sevgiye kaçması(1) normal bir davranışken, -bu tutumu (sevdiğine kanıt davranışlar sergilemesi) gören, bilen insanların; olmayan şeye olağanüstü davranması da "seven için" olağanüstü ego tatminliği yaratacaktır.- kendi yarattığı şeye inanıp, olmayan bir şeyi kabullenememesi de olağanüstü olacaktır. kabullenememesinin sebebi, aşk acısını en derininden hissetmeye çalışıyor olmasından dolayı, ruhunda parçalanmaya hazır bütünler halindeki "aşk kırıntılarına" hazır olmamasındandır, çünkü yapay da olsa, bu yüke hazır değildir.

1=yapay sevgiye kaçmanın bir çok nedeni olabilir. sevilme ihtiyacı en başta gelir ki, şiir yazmak için aşık olmaya çalışıyorsa zaten, bunu en fazla güdüleyen şey, ilgi çekmektir.
nys
şiir yazmak için, iyi şiir yazmak için aşk ve acıya ihtiyaç olduğu kanısındayım. iyi şairlerin sahip olduğu başlıca şeylerdir bunlar zaten. acının insanı nasıl yoğurduğunu, nasıl büyüttüğünü hepimiz az çok biliriz. sanırım bu daha iyi olmaya, daha iyi yansıtmaya yarıyor. şiir yazmak için aşık olmaya çalışan insan var mıdır bilemiyorum ama aşık olupta şiir yazan insan vardır.

ayrıca yapay sevgi denen şey sadece şiir faktörunde ortaya çıkmaz. bu hayatımızın her alanındaki mücadelemizde ortadadır. çoğu insan bunun bilincinde değildir..sevme sevilme ihtiyaçlarımıza göre yaşarız. daha çok sevilme ihtiyacına göre.. bu her zaman daha ağırdır. ona göre birilerini var eder, birilerini yokedebiliriz. bu durumda aşk denen şey tamamen bencilliktir bu yüzden yok sayabiliriz diyebilir miyiz?

ha bu arada zaten hepimiz bir zincirin parçası gibiyiz. kopyayız biz kopyayız !
rumuz pilis tiray egen
şiir yazmak iyi kötü yazmaktır. iyi şiir olduğuna okuyucu karar verir. zorlamaya gerek yok elbet. bakın ben nasıl saçma saçma yazıyorumsam, can yücel de aynı derece saçmalıyor olabilir. birini bir yerlerden yakalayabilir her şiir.
goshenit
önemli olan kelimeye duyguyu yansıtmaktır. her duygunun bir alıcısı mutlak vardır. illa aşık olmanıza gerek olmayabilir.

edit: yoktur.

biri beni vursun!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol