her boka tepki veren akıl hocası tipler

epikuros
son olarak 80 kuşağının tanık olduğu ve gitgide nesilleri tükenen tiplerdir. tek tük yok değildir. halısaha maçlarını, masa oyunlarını çirkeflikle mahvetmekte üstlerine yoktur. niye pas vermedin, ordan vurulur mu yiea? diye atlarlar he boka. hır gür çıkarmak işten değildir.aynı boku kendileri yapınca ses yok! üç yıldır halısaha maçı yapmıyorum böyleleri yüzünden. okey oynarken konuçlanırlar yanına, o taş atılır mı olm ya!! siyah beşliyi almış olsaydın şimdiye bitmiştin bilmiyosun sen okeyi ya bırak!!

sanane be ümüğünü sıktığım! ben böyle yapıyorum. böyle zevk alıyorum. mükemmeliyetçiliğini siktiğim! her işi kusursuz mu yapmalıyım! zevk alma peşindeyim ben. her şeyi dört dörtlük yapsak, ne anladık o sikişten. uzmanım derim, ders veririm bi köşede.
epikuros
ayrıca, bu tipler, 80 ve öncesi kuşakta bir çok çocuğun muhatap kaldığı klasik baba figürüdür. o zamanlar modaydı bir babanın "sen yapamazsın, o öyle olmaz, senin yapacağın işi skym" şeklinde çocuğun cesaretini kırması. çocuk daha bir işe girişmeden siker atardı özgüvenini.

o dönem gaz vermekten anladıkları buydu insanların. sen bi bok yapamazsın deyip yerin dibine sokulurdu delikanlı ve küllerinden doğması beklenirdi. deliğikanlı da hırs yapar, yalnız başına kalıp nutuklar atar kendine, söz verir, sırf bu akıl hocasını göt etmek için götünü yırtar ve başarırdı sonunda. şimdiyse gaz vermek, desteklemek anlamına geliyor. sen yaparsın yavrum, başarırsın, yanlış da olsa denemeye devam et deniyor. pedagoji bunu öğütlüyor. babam zkmiş pedagojiyi! baba oğlunu bir de şimdi gör. muslukları, prizleri ben tamir ediyorum evde. tüpü kendim değiştiriyorum. bi araba sürüyorum, bir çok insana faydam dokunuyor. süper ütü yapıyorum. meyvelerin iyisini seçiyorum. neyse baba sabah sabah kırmıyim kalbini, iyi adamsın.
tasarimharikasi
esasında iyi niyetlilerdir ama bazen gıcık edinceye kadar sikertirler muhabbeti. sosyalleşilirken iyi düşünülmelidir bu tiplerle. hoş zaten nesilleri tükenmek üzere.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol