gelip geçmiş sözlük yazarlarına bakıp iç çekmek

epikuros
ilk not: 50 karakter sınırından dolayı kırpılmış başlıktır. çok bir şey fark etmeyecek olsa da asıl başlık şöyleydi;
"bilgi sözlükten gelip geçmiş sözlük yazarlara ve geçirdikleri dönemlere bakıp efkarlanarak alıp baş...(eşeğin amına su kaçtı evet)"

......... uyarı * format dışı yazı * uyarı .........

bu iç çekme, şöyle bıyık burarak cinsel bir dürtüyle yapılmış bir iç çekme değildir asla(şimdi olsalardı ne güzel şeyapılırlardı şeklinde değil yani, töbe est..)
sözlüğün geçirdiği evrime şahit olmanın ve dost olsun olmasın eski yazarların sözlüğe kattıklarına, sözlükte oluşturdukları havaya tanık olmanın verdiği değişik bir duyguyla iç geçirmektir sadece. ara ara yaptığım bir şeydir bu özelde. sözlüğün nasıl oluştuğunu, nerelerden nerelere geldiğini unutup unutup tekrar baştan alarak incelerim. entry çok boktan bir yere doğru gidiyor, günlük formatına dönüşmek üzere biliyorum. "bilgi itiraf" başlığına mı taşısam bu entriyi bilemedim. itiraf da sayılmazki bu. hazır batmışken devam edelim

eski dönemlere özlemle veya bir buruklukla yazılmıyor bu entry. şu an sözlükte oluşan hava, yine önceki bir çok dönemden daha pozitif durumda kanımca. belki eskilere vefa, belki de eskilerin entrylerine rastlayınca hissedilen garip duyguları tasvir etmek maksadıyla yazılmıştır bu entry. alman, fıramboğaz, schenardi, xerxes, sergey, darth sidious, insomnia jim, louandreassalome, floydian, myysteriouss, ankakusu, capt it all, darklord, addicted to pain, broken, 376, expert3, şanssız kurbağa, 31şubat, spooky, imgoindeeperunderground, faten, müqüe, pixie, ithilqessir, goetica, maliyeci, nick nicki nickince, angelus gibi yaklaşık iki dakikadır nicklerine bkz vermeyle uğraştığım ve şimdi adlarını atlamış olabileceğim bir çok isim eğlenceli bir miras bıraktılar ilerisi için. varolun. iççekişim bitti.

......... uyarı * format dışı yazı * uyarı .........
independence
"ah o eski ramazanlar" minvalinde bir anlayi$. eskiden bilgi sozluk cok guzeldi evet, eskileri bilen herkesin ortak goru$u bu yonde ama bilgi sozluk bugun de cok guzel. tadini cikartmasini bildikten sonra burada gecirilen her saniyeden keyif almak cok olasi. geceleri haxball’da kapi$mak, dostluk seviyelerinin mutemadiyen ilerlemesi, bireylerin birbirleri ile siradan bir kom$uluk ili$kilerinden daha ziyade sirlarini payla$abilecekleri dostlari haline gelmesi, zirvelerde atilan kahkahalar ve daha neler neler.

kendi adima ben bir $eyleri sozlukten ogrenmeye bayiliyorum. her kafadan ayri bir ses cikmasi, herkesin kendi du$uncelerini alabildigine ozgur olarak yansitabilmesi super bi$i. eskiden de boyleydi ama zaman gectikce tum kurallar zamana ayak uydurur. eskiye nazaran cok daha ozgur bir bilgi sozluk var bugun, bu sebeple eskiye nazaran daha demokratik, daha kaliteli ve daha caga ayak uydurmu$ bir bilgi sozluk var diyebiliriz cok rahatlikla.

sozlugun evrimle$mesi benim kurallari gev$etmemle yahut eski kurallari kaldirmamla alakali bir $ey degil. sozluk yazarlarinin istekleri dogrultusunda yonleniyor her $ey.

e peki konu ile ne alakasi var dersen de, biz dun yazan yazarlarin yazdilarina bakip ic geciriyoruz ya, onlar da yuksek ihtimalle sozlugun $u anda durumuna bakarak ic geciriyorlardir. sevgili epikuros pek cok nick yazmi$ oraya, her biri $uphesiz degerli yazarlardi edebi anlamda ancak yazmi$ oldugu nicklerden pek cogunun da bilgi sozluk yonetimi tarafindan gonderildigini atlami$ olmali(hepsini demiyorum, bir kismini diyorum). gune sahip cikip bu cati altinda emek veren insanlari sahiplenebilirsek tipki onlarin bizleri sahiplendigi gibi, yarin bugune bakip ic cekmek zorunda kalmayiz. ben sozlugun bugununu dunune kesinlikle tercih ederim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol