yerli savaş uçağı

mutant
f-4 savaş uçaklarının görev süre sona erdiğinde onların yerini alacak tamamen yerli üretim savaş uçkalrı üretilmesi için tusaş-türk havacılık ve uzay sanayii a.ş ile görüşülerek girişimler başlatılmış. 2023 gibi ilk uçaklar uçuşa başlayacakmış. ne mutlu bize artık kendi uçağımızı üreteceğiz.
tabi kendimizi boş yerede kandırmayalım. en iyi ihtimalle uçakların hazır olmasına daha 13 sene var. yabancı rakip/düşmanlarımız savaş uçağı üretimine başlayalı neredeyse 100 yıl olacak, adamlarda bu teknoloji ve deneyim varken gelecek 13 senede hangi teknolojilere ulaşacaklarını bilmemiz, hayal etmemiz mümkün bile değil.
birde türkiye bu girişime başlayınca rakiplerimiz ve amerika bizi rahat bırakacakmı o da ayrı bir konu. daha önce yaşanmış örnekleri mevcuttur. devrim arabaları buna en iyi örnektir. birde atatürkün talimatı ile nuri demirağ tarafından şimdiki yeşilköy havaalanının olduğu bölgeye kurulmuş olan ilk uçak fabrikamız vardır ki zamanında dünyadaki en iyi uçaklara alternatif uçaklar ürettiği halde 1952 yılında inönünün talimatı ile kapatılmıştır.
benim düşünceme göre günümüzde kurulması planlanan uçak fabrikasıda aynı şekilde hüsrana uğrayacaktır.
hem adama demezlermi ki: kardeş, allahın çinlisi, hindistanlısı, pakistanlısı bile kendi arabasını üretirken siz daha bi arada üretmekten acizsiniz , uçak sizin neyinize!!! derse başımızdakiler cevap olarak ne diyecek acaba???
zotac
yerli kabilelerin döneminde kullanıldığı rivayet edilen uçaklardır.

kükreyen serçe
ateş kusan kuş
lanetli ejderha

gibi yöreye ait isimler kullanıldığına da kimi çevreler tarafından şahit olunmuştur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol