uzaktaki sevgiliyle buluşmadan önce kampa girmek

epikuros
planlanan buluşma uzun bir ayrılıktan sonra gerçekleşiyorsa, bir ayin havasında geçecek hazırlıklar bütünüdür.

ilişkiniz çok köklü olmayabilir. flörtün ilk dönemindeki saygı duvarının yerini samimiyete bırakması ve vücut diliyle anlaşabilecek duruma gelmek, ilişkinin gerçek yaşını gösterir. yine de, sohbetleriniz ne kadar sansürsüz, beraber geçirmiş olduğunuz zamanlar ne kadar ateşli geçmiş olsa da 4-5 aylık ayrılık ikinizi de muma çevirecektir.

iki tarafı da ilişkinin sıcaklığından uzaklaştıracak bir ayrılık peydah olur.

kavuşmaya iki hafta-20 gün bir şey kalmıştır. salmışsındır kendini ondan önce, işe güce vermişsindir. her gün sevgilinle buluşmuyorsundur ya. eğer 5 ay sevgilinden ayrı kalırsan ve çok ciddi bir geçmişiniz de yoksa, ilk bir kaç hafta hemen her gün telefonda görüşebilirsiniz. sonra haftada bire düşer bu süre, 2. ayın sonunda aramak güzel bir sürpriz gibidir. 3. ay bittiğinde ilişkinizin hala sürüp sürmediğinden pek emin olmazsınız ama arayıp durumu kendisine sorup teyid etmeye de cesaret edemezsiniz. illaki hala sevgiliyizdir tabi lan dersiniz. 4. ayın sonunda bir aradayken tamtakır işleyen samimiyet neredeyse tamamen yerini yine saygı duvarına bırakmıştır. 5. aydaki telefon konuşmaları buluşma zamanıyla ilgilidir.

ayrılığın ardından buluşma zamanı yaklaştıkça, buluşulacak kişiyle yeni tanışacakmışsın, ona kendini sıfırdan sevdirmeye uğraşacakmışsın, onu yeni baştan tavlamak zorunda kalacakmışsın hissi kaplamaya başlar içini. "telefonda konuşuyor olsak da yüz yüze geldiğimizde yine enseye şaplak göte parmak olabilecek miyiz? ogunlaşmıştır belki o arada, belki çok pohpohlanmıştır, götü kaldırılmıştır. benden başkası da keşfetmiştir onu ve benimkinden fazla şey sunmuştur ona? sözde sevgiliyiz ama jestimi mimiğimi komik bulacak mıdır yine aynen bıraktığım gibi? yine yetebilecek miyim ona? gözden ırak olan gönülden de ırak olur lafını hangi göt uydurdu?" türünden erimiş özgüven mahsülü deli deli sorular kemirir aklı.

beş ayda saldın kendini. ama aldatmadın da kızı. manuel takıldın, vites koluyla oynadın durdun bazen. üç beş ay için girmeyeyim biriyle tanışma faslına dedin, ben şöyleyim ben böyleyim, şunu severim bunu sevmem muhabbetlerini ellinci kez bir başkasına açmaya üşendin. götün yemedi başka bir ilişkiyi velhasıl. saçın başın dağıldı, dişlerin sarardı, göbeğin başverdi. favorilerin, sakalın... tipini s.kiim oğlum sen ne hale geldin? evet buluşmaya 3 hafta kalmadı. şu aynadakine gülümser misin sen olsan? verir misin kız olsan? sigarayı bırakıp diş fırçalama sayısını dörde çıkarıyorsun günde! hiç bir şey yemiyorsun bundan böyle, her akşam yürüyüş yapıyorsun! buluşmaya iki gün kala gidip damat traşı oluyorsun! yeni bir gömlek, siyah bir boxer, iyi bir parfüm alıyorsun bir koşu. son beş gün, tavizsiz en az 8 saat uyku uyuyorsun, göz altındaki morluklar ne öyle baykuş gibi?! son bir hafta kesinlikle 31 çekmiyorsun, olur da her şey yolunda gider de baş başa kalabilirsen erken boşalma bir de! gözlerin kıpkırmızı oluyor çavuşu tokatlayınca zaten. yeni ödüllü filmleri tespit et, kirala, izle, genel kültür yap. ha bu arada maç izlemiyorsun şu önümüzdeki 2 hafta, izleyeceksen de özetini izliyorsun tamam mı! çok küfrettiriyor. fanatiklik duygularını köreltiyorsun bir müddet.

çift idmanla geçiyordur kamp dönemi. dişler, iyi durumda. günlük sigara<2adet. yemek, ihtiyaçtan az. spor, yeterince. yeni filmler kiralandı, izlendi, russel crowe, canım yaa. uyku, düzenli. her şey yolunda gidiyor a.ına koim. bir telefon açıp adamakıllı konuşmaktansa yaşın verdiği heyecanla girişilen biraz abartılmış ön hazırlıklardır. karşılaşma anında göz göze gelindiğinde anlamını yitirir çoğu ve hepsinin gereksiz ayrıntılar oldukları anlaşılır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol