yeni bir başlangıç yapmak

epikuros
tutunamayanlar ve istikrar problemi olanlar için sürekli gereken şeydir yeni başlangıçlar. verilen yanlış kararın yada tavizin zararını sonuna kadar çekmektense yeni bir başlangıç yapmak en mantıklısıdır.

eskiler yeni başlangıçlardan hep korkar. mevcut yerini, yurdunu, evini, eşini, işini bırakıp yeni bir başlangıç yapmak ölümden daha zordur onlar için. insan yaşlandıkça alışkanlıklar ve zevkler birbiriyle yer değiştirerek kalıplaşıyor.

ilişkide istikrar ve devamlılık sorunu yaşayan insanlar içinse yalama yapmış bir durumdur ’yeni sayfa açmak’lar. ilişkiyi istikrarlı yürütememe durumu artık hastalığa dönmüş durumdadır. ilişkileri batırmıştır ama sorun hep karşı taraftadır, kendinde değil! lisede herkesle sorunludur, ah bir üniversiteye gitse her şey düzelecektir. üniversitede her şey kötü gider, ah bir üniversiteden kurtulsa süper olacaktır, tüm öküzler istisnasız ona denk gelmiştir. iş hayatına başladığında işler rayına girecektir. ama gel zaman git zaman iş hayatı da bildiği o boktan ortama dönüşür. ihtiyacı olan yine yeni bir başlangıçtır. başka bir işe girer, başka bir ile gider, geçmişi tamamen silmek ister, onu yeni başlangıçlara zorlayan hatalarını yapmamakta kararlıdır bu sefer. ama olmaz, istikrarsız ve iradesizdir, yeni başlangıçlara gebedir hep.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol