çizgisiz kağıt

epikuros
çizgili kağıdın çıplağı. en son ortaokul biterken kullandığımı hatırlıyorum. sonra kendiliğinden a4 oldu adı. üzerine yazmaya alışamamıştım bir türlü. ya aşağıya ya yukarıya doğru çıkardım. bi de derlerdi çizgisiz kağıda aşağı doğru yazan pesimist yukarı doğru yazan optimisttir diye. ne gererdi beni çizgisiz kağıda yazmak be!
atacamadesert
ben bunun adının çizgisiz dosya kağıdı olduğu zamanları bilirim. fotokopi makinesi ile tanışmamışlardı henüz. insanlar yazdıkları ve çizdiklerini elle çoğaltırlardı. printer doğmadan ve bilgisayar bilgi saymaya başlamadan önce ezberimizden ve il halk kütüphanesinden alınmış tozlu kitaplardan şiirler falan yazar dönem ödevi olarak verirdik öğretmenimize.

anne ya da babası memur olanlar delgeç ile kağıdı delip kırmızı kurdele ile bağladıkları zaman kağıtları, diğerleri gıpta ile bakarlardı. hele babası matbaacı olan varsa sınıfta, bi de cilt attırırdı ödeve. o zaman işte herkes kıskanırdı o çocuğu.

hey gidi günler.
isyankarmuhabir
diğer bütün kağıtlar gibi kalitesini belirleyici olan gramajıdır. hatta içeriğindeki selüloz miktarıda önemlidir. eskiden teksir makinelerinde kullanılan kağıtların genel adıdır ayrıca.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol