bitaraf olan bertaraf olur

epikuros
rte’nin akıl almaz bir durumda kullandığı söz olarak akıllardadır şu günlerde. referandumla ilgili, tüsiad’ı çocuk korkutur gibi korkutmak niyetiyle kullanmıştır apaçık. fişlemeyeceğine söz de vermiyor. doğru ya da yanlış bir tarafı seçeceksin dayatması.

osmanlı’nın 1. dünya savaşında yaptığı da buydu. itilaf devletlerine karşı ortada kalmamak için almanya ile ittifak yaptı. ne oldu? bertaraf olmaktan kurtulabildi mi?

yine taraf gazetesinin çıkış ve yayın hayatı düsturu da bu sözdür.
independence
ba$bakanin tusiad’a yaptigi aleni tehdit.

ya bir $eye taraf olacaksin ya da yok olacaksin anlamini ta$ir ozetle ve bu cumleyi turkiye cumhuriyeti ba$bakani, turkiye cumhuriyeti i$ adamlari dernegine yonelik olarak sarfetmi$tir. ba$bakanin ciftciye "anani da al git buradan" cumlesi ile ba$layan sert cikma seruveni, tusiada kameralarin kar$isinda boyle bir tehdit savurmasi ile devam etmektedir. aklima "cin ali" serilerini getiriyor bu hareketler. cin ali misirda, cin ali apollona kar$i, cin ali ve kirk haramiler vs. esasen bu hikayelerde de kahramanin ismi cin ali degildi ama ba$bakanla uyumlula$tirmaya cali$tigim icin aklima cin ali’den ba$kasi gelmedi, geldiyse bile egreti durdu biraz.
simplist
teoride ayrımcılık, bölücülük gibi gözükse de pratikte çoğunlukla (maalesef) geçerli olabilen sözdür.
arabuluculuk eden, tarafsız davranan insanların zaman içerisinde her iki taraf için de karşı taraf olarak yaftalanması neticesinde bertaraf olması, refüze edilmesi, dışlanması olağan karşılanır oldu ne yazık ki.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol