abiyle küsmek

epikuros
yüzeysel olarak açıklamaya çalışmanın laf kalabalığından başka bir şey olmayacağı bir durumdur bu.

abi, kardeş, öyle ya da böyle yıllarca aynı evi paylaşmak zorunda olduğun kişi. biriniz yetmişlerde çocuk olmuş biriniz seksenlerde. biri dar paçalı pantolonu moda bilir, diğeri geniş. biri saçları havalandırır limon sürer diğeri jöleyle kafaya yapıştırır. biri ilk çocuktur, deneme tahtasıdır, bir kalıba oturtulmaya diretiliyordur, daha muhafazakardır, şakası da serttir sululuğu da, diğeri kalıptan taşmak, aradan sıvışmak, farklı olmak peşinde koşan bir ergendir, ilkinden daha uzun süre ergendir.

hele biraz yaş farkı varsa abi ikinci baba rolüne soyunur hemen. her şeyine karışır. taşradaysan bir de.. saçına şekil verirsin karışır, sakalına şekil verirsin bulaşır, aykırı düşünceni ortaya koyarsın o da koyar tavrını. alırsın başına belayı. abin olduğu için muhakkak içinde bir parça merhamet olur umuduyla diklenirsin artist artist, kıymaz bana dersin ama sonunda dayak da yersin. küsersin bir kaç gün. günler haftalara bağlanır. aynı evde 2 yabancıyı oynarsın. diğer aile bireylerine çaktırmamaya çalışırsın anlaşmış gibi. pis bir durumdur. en nihayetinde bir bayram our seyran olur barışırsın ama yıllar geçse de akıldan çıkmaz.
simplist
abi veya kardeşten herhangi birinin ya da her ikisinin birden alınganlığı, inadı veya yersiz gururu sebebiyle uzaklaşmaları/uzak durmaları/aralarının açılması hadisesidir.
uzun sürmeyeceği umut ve tahmin edilir.
başıma bir şey gelmeyecekse şunu da söyleyeyim; birinden biri ya da her ikisi de evliyse genelde hanımları bu küslükte büyük pay sahibidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol