dolmuşta çiftli koltuklara tek tek oturan kızlar

epikuros
minibüse binersiniz, arka arkaya dört adet çiftli koltukların her birinin cam kenarına birer kız oturmuştur ve hepsinin yan koltukları boştur. allaam tesadüf bu ya başka da boş koltuk yoktur. "seç beğen al" moduna girersiniz. parayı şöföre uzatır, içinizden oo piti piti saymaya başlarsınız ve kime çıktıysa gidip koltuğuna yanaşır ve "ben ne yapayım, hepiniz tek tek oturmuşsunuz, bayılmıyorum yoksa yanınıza oturmaya" tafrasıyla durup azıcık ayakta dikildikten sonra, sağa sola atılan yalancı "acaba fark etmediğim boş yer var mıydı? lan" bakışıyla birlikte, e napalım oturacaz mecbur, rahatlığıyla bırakılır popo, kızın yanındaki koltuğa.

kızkıza oturmaktan sıkılmış bunlar besbelli, heyecan arıyorlar, diye düşünürsünüz, eğer bayağı öküzseniz. "zilliler sizii!! nee?! telefonuna ne yazıyo yav? numarasını mı göstermeye çalışıyo bana? du bakiim! okuyayım diye mesaj mı yazıyo lan yoksa." diye kızın telefonuna göz atılırken, kızın sizin heyecanınızı fark edip telefonunu saklamaya çalıştığını görmeniz ufak çaplı bi hayal kırıklığını da beraberinde getirip sizi sağda sırayla geçmekte olan arabaları izlemeye iter.

--quasimodo + coşkun mode on--

az önce yaşanan mini gerginlik, kızı onu izlemediğinize inandırmak için yaptığınız "ben zaten yolculuk yaparken sık sık sağa sola bakarım, senin telefonunla ve senle ilgilenmiyorum" hareketi (bu hareket nasıl mı yapılır? kızın rahatsız olup olmadığına dikkat etmeksizin sık sık sağa sola bakıp, hatta geçip giden dikkat çekici bir şeyi gözden kaybolana kadar dönüp takip ederek) ile son bulur. kız ister istemez alışır sizin sağa sola bakma huyunuza. telefonunu saklamaz, sizin tikli biri olduğunuza kanaat getirip, kafa göz oynatmanıza karşı duyarsızlaşır. bu kızlar özgüven sahibi kızlardır. siz cam kenarında oturduğunuzda yanınızdaki boş koltuğa oturmaya gelip, kıçının bir yarısını kocaman koltuğun bir köşesine iliştirip sırtını size dönüp seyahat eden kızlardan değildirler.
seyahat etme niyetiyle gelirler, rahat rahat otururlar, cam kenarındaysalar inecekleri zaman "beyfendi müsaade eder misiniz geçeyim" derler, teşekkür edip inerler. ama öbürleri, onlar değil midir? minibüsün içinde sürtüp üzerlerine pisleyeceğinizden korkmuş gibi aynı koltukta sizden uzakta oturmaya çalışıp psikolojinizi skenler... gerçi son zamanlarda çok azaldı bunlar. çetelelerini tutuyorum hepsinin.

edit:sadeleştirildi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol