gönül büyük göt kovuk

epikuros
eski bir özlü sözdür. bu yapıdaki insanların maddi durumları sizden kötüdür, fakat lafa gelince gönülleri, kafaları vehbi koçtan aşağı değildir. misal, kendisinin asgari ücret civarı bi maaşı vardır bu gönlü büyük adamın. seninse iyi bir maaşın vardır ve gidip on beş bin liralık bir araba alırsın borca girmeden. bu adam gelir, yapar güzide yorumunu hemen,
"abi bu ne ya, ben bu arabaya hayatta binmem. en iyisi sıfır araba alacan" der.
veya almışsınızdır 40-50 liralık bi ayakkabı, bu adam gene gelir, "nike alcan abi nike nike" der, siker hevesinizi. daşşaklı bi lafı hak eder yani.
"ulan ibiş senin çapın ne, götünde kocaman bi delik var, altı aydır her allaan günü aynı pantolonu giyiyon, gelip benim şahsi alanımda eşya beğenmiyon" deyip, baştan aşağı sıçman gerekir bunu, ama gene bişey demezsin. belki de hoşuna gider adamdaki kafa yapısı, "amına koyim, götünde donu yok gene adam beğenmiyo, helal" dersin, rencide etmekten kaçınırsın bu tür herifleri. hatta böyle olmak istersin. senin, bu adam gibi düşünebilmek için ayda ne kadar kazanıyor olman gerektiğini hesaplamaya başlarsın. kafanı karıştırır yani.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol