rabbim geri dondur

sepulturk
çocukları korkutarak dini sevdirmeye çalışan beyinden yoksunların çektiği, benim ülkemde de lise öğrencilerine izletilen filmin adıdır. gaziantepte bir lisede kendini bilmez bir din kültürü hocası tarafından öğrencilere izletilmiş bu film ki ben bile izlerken gerim gerim gerildim şu yaşımda.

konusu kısaca;

"bu sırada uykuya dalan hasanın yanına, elinde orak beyaz kıyafetli ölüm meleği (azrail) geliyor ve çırpınarak direnen kurbanının canını alıyor. hasan, bir imam tarafından yıkanıyor, kefenleniyor, gömülüyor. yıkama sırasında şeytan da hasana kaynar su döküyor. hasan gömüldükten sonra zincirlerle bağlı olarak cehenneme götürülüyor.

siyah kıyafetler içindeki şeytan, "gel hasan gel. benim dostumsun. sen nereye gittiysen benim esirim oldun. yoldan çıkmana vesile olan arkadaşlarınla tanışmana ben vesile oldum" diye onu karşılıyor."

bu ne bağnazlıktır, bu cesareti bu insanlar nereden alıyorlar anlamıyorum. o ulvi görevini yerine getirmiş kendini bilmez din kültürü hocası şimdi girdiği büyük sevabın(!) huşusu ile beraber evinde huzur dolu yatıyordur. tutuklandı bu kişi ama ya salınmıştır ya da yakın zamanda büyükleri tarafından salınacaktır ve terfi alacaktır.

http://tinyurl.com/4wnsg9
ludingirra
ismiyle pek bir müsemma , sıkı bir korku filmidir.

----spoiler----

namaz vakti uyanması için bir meleğin çağrı yaptığı hasan, kalkmayınca, zincirle ateşin içine çekilerek cezalandırılıyor. korku içinde ağlayan ve yaşadıkları gözünün önünden film şeridi gibi geçen hasan, bunları izlerken "rabbim beni geri döndür" diyerek uyanıyor, namazını kılıp, affedilmesi için dua ediyor.

----spoiler----

rabbim geri döndür-2’yi merakla bekliyoruz.

(bkz: durmak yok yola devam)
king of swords
bu filmin liseli öğrencilere öğretmen tarafından izletilmesi çok fena bir durumdur. fakat film namazın önemini anlatmak açısından(yapan milletin devlet dininin müslüman olmasından) normal bir filmdir.

ayriyetten filmde anlatılanların hepsi temsili suretinde yapılmasına ve gerçeği yansıtmakta belki de hiç başarılı olamamasına rağmen kur’anı kerimde anlatılanlardan ibarettir. umarım gerçeği çok daha dehşetli değildir(abartılar ve yapımcıların olayı dramatize etmek için kendilerinden birşeyler kattıkları da kesin).

edit: filmin sonundaki afganın cihat çağrısından habersiz yazılmıştır, o afganın çağrılarını toplayıp rulo yapıp onun gibi herkese bir daha çıkmayacak şekilde sokmak lazım
a momentary lapse of reason
anlatılanların hepsinin kuranda anlatılanlarla ilgisi olmayan filmdir. birinci sorun, kitapta "rabbim geri döndür" diye haykıran insanların daha çok george bush gibi ve onun gibilerin dünyayı rahat yönetebilmesi için yürütülen çeşitli projelere alet olanlar olmasıdır. ikinci sorun ise kuranda bahsedilen namaz ile filmdeki namazın arasındaki düşük korelasyon sorunudur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol