hans holbein

imgoindeeperunderground
1497-1543 yılları arasında yaşamış alman ressam. ailesinde bir çok ünlü ressam vardır ve kardeşleri gibi o da ilk resim eğitimini babasından almıştır.

"1526’da ingiltere’ye giden alman ressam hans holbein henüz 29 yaşında olmasına karşın burada büyük başarı kazandı. bu dönemde yaptığı en etkileyici resimler devlet adamı, yazar ve hümanist thomas more’u tek başına ve ailesiyle birlikte gösteren iki portreydi. bunlardan yalnızca kopyaları, bir de taslakları günümüze ulaşmış olan aile portresi kişilerin diz çökmüş durumda gösterilmediği ilk kuzey avrupa grup portresiydi. bunun nedeni holbein’ın dine saygısızlık etmesi değil, kişileri birer birey olarak yansıtma kaygısıydı."

1528- 29 tarihli ressamın karısı ve çocukları adlı resimde, koyu renk bir arka plan önünde yorgun bakışlı bir kadın ve iki küçük çocuk yer almaktadır. tüm doğallığı ile ele alınmış olan figürler, resim yüzeyini büyük ölçüde doldurmaktadır.

holbein 1533 yılında ünlü resmi elçiler (jean de dinteville ve goerges de selve)’i yapmıştır.

1540’da ingiltere kralı 8. henry’nin tören giysileri içinde portresi’ni yapmıştır. bu, onun portre konusunda kazandığı şöhreti ortaya koyduğu gibi saray aristokrasisinin, özellikle belli bir resim geleneği varolmayan ingiltere başta olmak üzere avrupa’nın her yerinde sanata verdiği önemi kanıtlar.

1543deki ölümüne değin ingiltere’de yaşamıştır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol