hem güzel hem akıllı

bilgi sözlük
hangi kanalı açsam karşımda beliren hede. iki iyinin yek vücutta can bulabileceğini haber eden başka teaser’ları da var. hakikaten düşünmeden edemiyor insan, böyle daha güzel olmaz mı her şey. hem güzel hem akıllı, hem zeki hem düşünceli, hem öyle hem böyle.
ben de bir tane dileyeyim hemen: hem bayan bilgi sözlük yazarı hem her durumda bana partner.

http://www.ikikereiyi.com



greyfurt
sinema perdesinde perspektif yakalanmışken, akan yazılarda perspektif yoktur. (sol kenar sağ kenardan yaklaşık %6 büyük olduğuna göre; sol baştaki yazı karakteri sağ baştaki yazı karakterine göre perspektife uyacak ölçüde büyük olmalıydı. ayrıca yazıların x ekseni, sinema perdesinin x eksenine uymuyor. bu haliyle sinema perdesi yerine pencere hissi uyandırıyor)

ayrıca şöyle bir olayı varmış bunların(siteden alıntı):

hizmet ve kullanım koşulları

www.ikikereiyi.com’u ziyaret etmekle veya kullanmakla, sitenin kullanılmasına ilişkin işbu ikikereiyi hizmet kullanım koşulları (“ikikereiyi hizmet kullanim koşulları” veya “koşullar’) ile bağlı olduğunuzu ve bu koşullar ile ilgili tum cari kanunlara, yönetmeliklere ve mevzuata uyacağınızı kabul etmiş sayılırsınız.

www.ikikereiyi.com sahibi, herhangi bir zamanda bu koşullarda değişiklik yapma hakkını saklı tutar. bu nedenle ikikereiyi’nin hizmet kullanim koşullarını düzenli olarak kontrol etmenizde faydalı olacaktır.

"ikikereiyi hizmet kullanım koşulları" üyelerimizin servislerimizden yararlanırken istenmeyen durumlar ile karşılaşmaması için hazırlanmıştır. bu kurallar internet servislerimizden yararlanan tüm üyelerin ve sitemize gelen ziyaretcilerin uyması gereken kurallardır. ikikereiyi üzerinden yapılan e-posta alışverişinin ve bilgi akışının üzerinde belirli bir kontrol politikası izlememekteyiz.

aşağıda belirtmiş olduğumuz hizmet kullanım kurallarının ihlal edilmesi, size sağlamış olduğumuz servislerimizin askıya alınması ya da tamamıyla iptal edilmesi sonucunu doğurabilir. bu sebeple aşağıda belirlemiş olduğumuz kuralları ve internet hizmet sözleşmesi’ni dikkatle okuyunuz.


hizmet kullanim kurallarini ihlal eden durumlar

aşağıdakiler, hizmet kullanım kurallarımızı ihlal eden önemli durumlardan bazılarıdır:

a. ikikereiyi hizmetini, türkiye cumhuriyeti kanunları’na ya da uluslararası hukuk kuralları’na göre suç teşkil edecek bilgiler aktarmak için kullanmak.
b. ikikereiyi hizmetini 3. şahısları tehdit eden iletiler yayınlamak veya yollamak.
c. internet ağı üzerinde kullanıcının tanınmasını sağlayan bilgiler üzerinde değişiklik yapmak (ip adresi, e-mail adresi, kullanıcı bilgileri vb).
d. alıcının isteği dışında ticari veya özel e-posta göndermek.
e. ikikereiyi ’nin vermiş olduğu hizmeti kullanarak, vermiş olduğumuz servisleri aksatmaya yönelik ya da 3. şahıslara ait sistem, bilgisayar ya da networklere karşı yapılan saldırılar düzenlemek.
f. ikikereiyi hizmetlerini kullanarak, bilgileri ve izinleri dışında 3. şahıslara ait kişisel bilgileri toplamak ve kullanmak.
g. ikikereiyi ’da sunulan her tür hizmeti www.ikikereiyi.com sahibinin izni ve bilgisi dışında yeniden satmak veya 3. şahıslara kullandırmak.

hizmet kullanim kurallari ihlalinin bildirilmesi

ikikereiyi hizmet kullanım kuralları’nın ihlal edildiğini düşündüğünüz durumlarda [email protected] adresine durumu lütfen aşağıda belirtildigi şartlar dahilinde bildiriniz.

lütfen aşağıdaki bilgiler ile başvurunuz:

• içerisinde size ulaşabileceğimizi sağlayacak iletişim bilgilerinizin de bulunduğu, ihlalin detayını içeren e-posta
• söz konusu ihlal için kullanılan ip adresi (her internet kullanıcısının internet bağlantısında sahip olduğu kimlik numarası)
• ihlalin gerçekleştiği kesin tarih ve saat
• ihlalin gerçekleştiğine ilişkin delil (e-posta mesajı, log dosyası vb)
ikikereiyi bildiriminiz sonucunda ve ihlalin kesinleşmesi ile birlikte aşağıdaki hareket tarzlarından birini ya da birden fazlasını uygulama yoluna gidecektir.

• sözlü ya da yazılı uyarı
• üyenin siteye erişiminin askıya alınması
• üyenin siteye erişiminin tamamen iptal edilmesi
• ihlaller sonucunda ikikereiyi ’nin kayıpları sebebiyle yasal yollara başvurulması

dikkat:

• başvuru sahibine, ihlali gerçekleştiren kişiye ait kimlik bilgilerinin verilmesi söz konusu değildir.
• hizmet kullanım kural ihlalinin yapılmasını müteakip 48 saat içerisinde, yukarıda bilgilerle birlikte başvurunun yapılması gerekmektedir.
• ikikereiyi, 48 saati aşan başvuru sürelerinde gerekli girişimleri yapmakla birlikte kişinin tespiti ve uyarılması konusunda hiçbir garanti vermemektedir.

ikikereiyi size bu konuda özel ve yazılı olarak yetki vermedikçe, sitedeki bilgi, içeriği, aktiviteleri izlemek ve tanıtıcı bilgiler almak ve başka kişisel kullanım amaçları dışında herhangi bir amaçla kopyalamayacağınızı, yüklemeyeceğinizi, yayınlamayacağınızı, değiştirmeyeceğinizi veya başka bir şekilde dağıtmayacağınızı da kabul etmektesiniz.

bu sitenin içeriği ve yazılımı, www.ikikereiyi.com sahibine ve/veya onun tedarikçilerine aittir ve türk ve uluslararası telif hakkı kanunlarıyla korunmaktadır. site sayfalarına kanuni telif hakkı uyarısı ve çeşitli tanıtma yazıları konulmuştur.

zaman zaman, yayınladığımız aktiviteleri düzenleyen kişiler ve şirketler, muhtelif sebeplerle bunları iptal edebilir veya erteleyebilirler. bu durumlarda www.ikikereiyi.com sahibi kesinlikle hiç bir şekilde sorumluluk kabul etmez.

erişim yasaklari ve müdahale haklari:

ikikereiyi web sitesinin çalışmasına müdahale etmek veya müdahaleye teşebbüs etmek amacıyla herhangi bir alet, yazılım veya metot kullanmayacağınızı ve altyapımız üzerine makul olmayan veya orantısız büyüklükte yük getiren herhangi bir işlem yapmayacağınızı da kabul etmektesiniz.

ikikereiyi’yi izlemek veya kopyalamak amacıyla, veya izin ve yetki verilmeyen başka amaçlar için, önceden bizim yazılı iznimizi almadan herhangi bir otomatik (robot, örümcek vs.) ya da otomatik olmayan herhangi bir yontem kullanmayacağınızı kabul etmektesiniz.

önceden www.ikikereiyi.com sahibinin bu konuda açık ve yazılı iznini almadan, ikikereiyi içeriğini kopyalamayacağınızı, çoğaltmayacağınızı, değiştirmeyeceğinizi, bu içerikten türevler yaratmayacağınızı ya da bunları ticari amaçlarla kamuya teşhir etmeyeceğinizi kabul etmektesiniz.

ikikereiyi’nin yetkisiz olarak çerçevelenmesi, yetkisiz bağlantı, robot, örümcek veya başka aletlerin yetkisiz kullanımı da dahil olmak üzere her türlü yasadışı ve/veya yetkisiz kullanımı yasaktır. bu tür kullanım halinde, gerekli araştırmalar yapılacak ve medeni hukuk ve ceza hukuku tedbirleri ve ihtiyati tedbirler de dahil olmak üzere gereken bütün uygun hukuki tedbirler alınacaktır.

ikikereiyi’yi, telif hakkına konu olan bilgi ve materyalleri açık bir izin almadan, geçerli bir savunması veya haklı bir sebebi olmadan yasadışı yollarla iletmek amacıyla kullanan kullanıcıların hak ve imtiyazları anında sona erdirilecektir.

makaleler, görüntüler, öyküler, yazılım veya telif hakkına konu olan, benzeri içerik koyan kullanıcılar, siteye yükledikleri içeriğin üçüncü şahısların telif haklarına veya başka haklarına (özel hayatın gizliliği veya ifşayı men etme hakları gibi) ihlal veya tecavüz etmemelidir.

bir kullanıcının ikikereiyi’yi yasadışı bir hak tecavüzünün veya hak ihlâlinin bir aracı olarak kullandığı konusunda ilgili telif hakkı sahibinin veya onun temsilcisinin bize bildirimde bulunması ya da bunun bir mahkeme kararıyla veya ilgili kullanıcının ikrarıyla sabit olması halinde, ihlâlde bulunan kullanıcı veya kullanicilarin ikikereiyi’ye erişim ve/veya ikikereiyi’yi kullanım hakları derhal iptal edilecektir. ikikereiyi’nin ileri sürülen hak tecavüzünun veya hak ihlâlinin yapıldığına inanması halinde, kendi mutlak takdirine göre, hak ihlalini veya tecavüzü gerçekleştiren kullanıcının veya kullanıcıların ikikereiyi’ye erişim veya ikikereiyi’yi kullanım haklarını böyle bir bildirim, mahkeme kararı veya ikrardan önce de iptal etme hakkı saklıdır.

www.ikikereiyi.com sahibi, hizmetin kesintisiz veya hatasız olacağını ya da ikikereiyi veya içeriğinin kullanılmasıyla ya da bağlantı yapılmasıyla belirli sonuçların elde edileceğini garanti etmez. ikikereiyi ve içeriği "olduğu gibi" ve "mevcut haliyle" sunulmaktadır. ikikereiyi, sizin ikikereiyi’den yüklediğiniz dosyalarda virüs ya da kirletici veya bozucu özellikler bulunmadığını da garanti edemez. ikikereiyi’yi belirli bir amaca uygunluğu ve ticari değerine ilişkin garantiler dışında her türlü başka aleni veya zımni garanti reddedilmektedir.

www.ikikereiyi.com sahibi, bunlarla sınırlı kalmaksızın ve fakat, doğrudan, dolaylı veya arızi zararlar, netice kabilinden doğan zararlar ve cezai tazminatlar da dahil olmak üzere, bu sitenin kullanılmasından kaynaklanabilecek zararlar için sorumlu tutulamaz.

www.ikikereiyi.com sahibi, sitenin kullanılmasından ya da ikikereiyi hizmetinin kullanılmasından beklenebilecek sonuçlar konusunda hiçbir garanti vermez.

www.ikikereiyi.com sahibi, sitenin üçüncü şahıs kullanıcıları, ikikereiyi kullanıcıları, reklamcıları ve/veya sponsorlarının ikikereiyi hizmetiyle ilgili ya da sizin siteyi ve/veya ikikereiyi hizmetini kullanmanızla ilgili fiil, ihmal ve davranışları için her türlü sorumluluğu reddeder. www.ikikereiyi.com sahibi, herhangi bir etkinliği organize eden kişiler, icracılar, kurumlar veya başka üçüncü şahısların siteyle bağlantılı veya siteye atıfta bulunan ürünleri, hizmetleri, fiil veya ihmalleri nedeniyle de sorumlu tutulamaz.

bu sorumluluk sınırlamalarına izin verilmeyen ülkeler hariç, www.ikikereiyi.com sahibi, bu tip zararların olabileceği kendisine önceden bildirilmiş olsa bile, kâr kaybı da dahil dolaylı, arızi ve özel zararlar veya netice kabilinden doğan zararlar veya cezai tazminatlar için size karşı hiçbir durumda sorumlu tutulamaz. işbu koşulların www.ikikereiyi.com sahibinin sorumluluğunu sınırlayan hükümlerinden birinin ilgili mahkeme tarafından ilgili mevzuata aykırı bulunması halinde söz konusu hüküm mevzuata uygun olan ve sorumluluğu en fazla sınırlayan hali ile geçerli sayılacak ve ikikereiyi’nin sorumluluğu buna göre belirlenecektir.

siteyi kullanmakla, site hakkında veya site ile ilgili bir ihtilâfın çıkması halinde, bu ihtilâfın kanunlar ihtilâfı kurallarına bakılmaksızın türkiye cumhuriyeti kanunlarına tâbi olacağını ve bu kanunlara göre çözümleneceğini kabul etmiş sayılıyorsunuz. ayrıca, istanbul merkez mahkemelerinin görev ve yer olarak yetkili olacağını da kabul etmektesiniz.
tropic
güzelliğin on para etmez bu bendeki akil olmasa
derim ben,
boyle bir kavganin sonuna filan denk gelse en son ben soyleyip ortami terketsem. yine de bir son soz daha soyliyim isterim boyle durumlarda hep. hirsimi alamam
raiden
sözlükteki hatun bilgiçlerden herhangi birine yazış koyulacağı zaman nickaltına mutlaka döşenmesi gereken betimleme...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol