kız çocuğunu mal olarak gören türk baba

imgoindeeperunderground
kiz cocugu karsiliginda okuz almak, tarla almak seklinde maddi bedeller bicmek suretiyle takasa giden babayi tarif eder.

ornek:
bu sabah dinlenen bir habere gore; evlenmek istemedigi icin dugunden bir gun once kiz evden kacinca yerine kiz kardesini vermisler. saniyorum yalnizca turk bir ailede rastlanabilecek bir hareket olup kiz cocuklarinin hala israrla mal olarak gorulmesinin bir sonucudur. kizin erkek kardesi olsaydi onu, kardesi olmasaydi anasini verecekler miydi gibi sorular merak konusu olmaya devam edecektir.

buradan anlasylan eldeki mal patlak cyktygy ya da kalmadygy takdirde yerine muadili olarak kyz kardesi verilecektir.
reddy
thailand’da da aileler genelde "kizini mal olarak gorme" sendromuna yakalanmis durumdadirlar,yoksullugun sonucu olarak cocuklarina fuhus malzemesi muamelesi yapmalari cok aci vericidir.
bok bocegi
yibo’lara yardım eden bir vakfın çalışmalarını anlatan bir tanıtımda yer almıştı böyle bir babanın hikayesi, doğu illerimizden görev yapan bir öğretmen anlatıyordu:

"10 yaşında bir öğrencim vardı, oldukça da başarılı ve zeki bir çocuktu.. bir gün okula gelmedi arkadaşlarına nerde olduğunu sordum: ’düğünü var bugün evleniyor’ dediler.. inanmadım elbette ki, ısrar ettim ’gerçekten öğretmenim hadi beraber düğüne gidelim o zaman’ dediler, ’peki’ dedim.. topladım sınıfı gittik.. benim daha çocuk öğrencim üstüne çok ama çok büyük gelen bir gelinlik, sürekli ayağından çıkan ayakkabılarla bir akrabasının kucağında ağlıyordu.. çevresinde onu çikolata ve şekerle sakinleştirmeye çalışan yakınları vardı.. şok oldum.. ağlamak istedim ağlayamadım, durun demek istedim diyemedim öylece bakakaldım.. nasıl yaparlar bunu diye düşünüp duruyordum.. işin aslını sonra yanımdaki adamdan öğrendim.. ayşenin kısa bir süre önce annesi ölmüş, babası da yeniden evlenecekmiş.. babasının başlık parası verecek gücü olmadığı için onun yerine kızın ağabeyine kendi kızını vermiş.."

işte böyle bir şeydir o "mal baba"lar..
lordy
21.yy da nesli tükenmemiş iş kollarından biri..
adam: la garı kız olmazsa ziktim seniii..
garı: beyy yıllarca ümüğümü siktin yeter 5 kız sattık hala doymadın..
varsildakiyokluk
ataerkil türk aile yapısından kaynaklanan dişi ezme metalaştırma hor hörme hunharca dawranma psikopatlığı..bu amcalar karılarını kız kardeşlerini bir yerde annelerini de bu biçimde görüp pipileriyle öwünen amcalardır.çok fazla da kızamadığım bünyelerdir annelleri tarafından
-aç bi pipine bakiiyim!
-münnevver teyzeye pipini göstersene
-(hatta bokunu çıkarıp) pipini yerim
tarzında cümlelerle yetiştirildikleri için pipiyi bişisnıp olmayanlarda bir eksiklik olduğunu düşünen bünyelerdir.rahatsız edicidir.sinir bozucudur
firatrock
doğunun bir köyünde adamın biri (aslında adam sayılmaz ye her neyse) yaşarmış.bu adamın yedi kızı bir de oğlu varmış ve bir de minubusu, adam bir gun borclu durumua duşer ve odeyemez olmuş borcunu; ya arabasını satacak ya da kızlarını ve o kendince en doğru olanı ,yani kızını satmak,yapmış artık sadece 5 kızı ve 1 bir oğlu bir de arabası var.kızlarını sattığı adamlar 60’lık kızları ise 15 yaşında ;işte buna adalet denir,kızının da adı adalet imiş, ya her neyse!.
oylebiradam
’baba’ sıfatını haketmeyen insandır. hatta yukarıda bahsi geçen olaylara bakıldığında ’insan’sıfatını da haketmemektedirler kendileri. bu kadar basit. ha erkekliklerine lafımız yok, helal olsundur kendilerine. ’keşke bu tip canlılar bölünerek çoğalabilse’ dedirten ’baba’lardır kendileri. fakat dünyanın her yerinde bu tip babalardan bulunabileceği kanaatindeyim. neden türk??
the cascinian
eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helal olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır.

diyanet işleri diyor ki;
gerçek meal budur.

nisa suresi 3. ayet.
http://tinyurl.com/3782j3

(bkz: ayetlerle ilgili entry girerken dikkat etmek)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol