herkes farklı herkes esit

peugeot205
1995 yılında – ikinci dünya savaşı’nın bitişinin 50. yılında – avrupa konseyi; ırkçılık, anti-semitizm, yabancı düşmanlığı ve hoşgörüsüzlük karşıtı çalışmaları güçlendirmek için “herkes farklı – herkes eşit” adında bir avrupa gençlik kampanyası yürütmüştür.

bu çabalar – 10 yıl sonra bile – hala devam etmekte, avrupa konseyi, çeşitlilik, insan hakları ve katılımla ilgili aynı sloganı ve logoyu kullanarak haziran 2006’dan eylül 2007’ye kadar yeni bir kampanya yürütmektedir.

2006–2007 kampanyası avrupa konseyi, avrupa komisyonu ve avrupa gençlik forumu ortaklığıyla avrupa çapında düzenlenmektedir.

kampanya’ya katılan her ülke; devlet, gençlik sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve özel sektör temsilcilerinden oluşan ulusal kampanya komitesi’ni kuracak ve belirledikleri takvim ve etkinlik planı içerisinde kendi kampanyalarını ulusal düzeyde gerçekleştireceklerdir.

bireyler ve kuruluşlar, kampanya bünyesinde “herkes farklı – herkes eşit” teması ile projeler, etkinlikler gerçekleştirebilir, kampanyanın logosunu bu etkinliklerde kullanabilirler.

kampanyanın amacı; saygı, hoşgörü ve karşılıklı anlayış ruhuyla, çeşitlilik ve birlikte yaşam temeline dayalı barış dolu toplumların oluşumunda gençlerin girişimlerini desteklemektir.

kampanya bünyesinde avrupa çapında gerçekleştirilen etkinlikler ve daha fazla bilgi için: www.alldifferent-allequal.info




türkiye’de “herkes farklı - herkes eşit” kampanyası

türkiye, 16–17 mayıs 2005 tarihlerinde varşova’da gerçekleşen iii. avrupa konseyi devlet ve hükümetler başkanları zirvesi’nde ve 23–24 eylül 2005 tarihlerinde budapeşte’de gerçekleşen 7. gençlikten sorumlu avrupa bakanları konferansı’nda 2006-2007 tarihleri arasında gerçekleşecek çeşitlilik, insan hakları ve katılım konulu avrupa gençlik kampanyası’nı destekleyeceğini belirtmiştir.

“herkes farklı-herkes eşit” gençlik kampanyası türkiye’de eylül 2006, ekim 2007 tarihleri arasında gerçekleşmektedir. (http://www.herkesfarkli-herkesesit.info)

kampanyanın amacı; saygı, hoşgörü ve karşılıklı anlayış ruhuyla, çeşitlilik ve birlikte yaşam temeline dayalı barış dolu toplumların oluşumunda gençlerin girişimlerini desteklemektir.

içerikte öncelik “çeşitlilik ve birlikte yaşam” konularına verilmektedir.

kampanya komitesi, kampanya bünyesinde 2 eğitim kursu düzenlemeyi, çeşitlilik konusunda çalışmak isteyen gençlik sivil toplum kuruluşları için derleme bir kitap yayınlamayı, internet sitesi üzerinden kampanyayı yaygınlaştırmayı, kampanya promosyon malzemelerinin üretim ve dağıtım işlemlerini gerçekleştirmeyi planlamakadır. tüm türkiye’de gençler ve gençlik kuruluşları tarafından gerçekleştirilen projelerin ve etkinliklerin desteklenmesinin yanısıra, komite, internet sitesi üzerinden “10000 fotoğraf-10000 hikaye” kampanyası düzenlemektedir.

komite ayrıca gerçekleştirdikleri etkinlikleri kampanya bünyesinde tanıtmak isteyen kurumlarla iletişim ve destek faaliyetleri yürütmektedir. kampanya komitesi tüm bu çalışmaları, gençlik hizmetleri dairesi başkanlığı (http://www.genclikhizmetleri.gov.tr) ile birlikte gerçekleştirilmektedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol