disk birleştiricisi

sepulturk
windows’un hayat kaynaklarından bir tanesidir. bu araç sayesinde bilgisayarınızın performansı gözle görülür bir şekilde artar.

peki nedir bu disk birleştiricisi. malumunuz insan oğlunun eli dursa ayaüı rahat durmaz ve sürekli abidik gubidik programlar yükler bilgisayarına ve programların abidik olduğunu farkedip akabinde siler. peki sonucunda ne olur? ne olacak, anası ağlar hard diskin. orada burada saçma sapan dosyalar, klasörler oluşur. e birbirinden alakasız yerlerde olan dosyaları okumak için hard diskin okuyucu ucu nereye gideceğini şaşırır ve ordan oraya koşturur durur garibim.

işte tam bu noktada disk birleştiricisi devreye girer. adeta persil adam gibi çıkar karşımıza kahramanca. ortalığı toparlar, o orda burda dağınık olan dosyaları bir araya getirir ve disk okuyucu kellenin daha az yorulmasına ve aradığı şeyi hemen bulmasına yardımcı olur.

şöyle de bir durumu vardır disk birleştiricisi denen lanetin. çok uzun sürer ve altta belirtilen yüzde kesinlikle doğru rakam vermez. sebebi ise her bilgisayarın hdd’sindeki dağınıklık farklıdır ve bu konuda evrensel bir oran tutturmak mümkün değildir. microsoft laf olsun diye koymuştur onu oraya.

ödev: bu akşam herkes yatmadan önce disk birleştiricisini çalıştırıp öyle yatsın. sabah kalktığınızdaki performans farkını bana raporlasın.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol