fenerbahçe yanlışi medya

chavez
körü körüne f.bahce yalakası medyadır.
daha önce "avrupa fatihi" yakıştırması yapıldığındaki gibi birtakım medya kuruluşlarında ( takvim, posta vb. ) şöyle yanlış yorumlar yapılmaktadır.
"fenerbahçe, şampiyonlar liginde en çok puan alan türk takımı oldu."
cahillikten olmadığı kesin. spor müdürlerinin f.bahçeli oldukları da.
ama ben bu söylemden iki şey anlarım...
1. ya f.b. toplamda en çok puan toplayan türk takımıdır ki tamamen yanlış. en fazla puan toplayan takım galatasaray’dır.
2. ya da bir sezonda en fazla puan toplayan türk takımı olmuştur ki bu da yanlış çünkü galatasaray 2000-2001 sezonunda şampiyonlar liginde iki grupta toplam 18 puan toplayarak çeyrek finale çıkmıştır.

cümlenin doğrusu olsa olsa şöyle olur:

"f.b. şampiyonlar liginde bir grupta en fazla puan alan türk takımı olmuştur."

fenerbahçe adına sevinenlere mutluluklarının devamını dilerim.
dccl
olayları kendi istediğimiz şekilde anlamak için at gözlüklerimizi takarsak ortaya çıkacak medya grubu. bu sabah nerdeyse bütün gazeteleri hatim etmiş bir zat olarak yazılar aynen şu minval üzeridir. fb şampiyonlar ligi grublarında 11 puan toplamış ve gs nin 10 puanlık rekorunu geçmiş denilmektedir. ama lafı başka bir yerimizle anlamaya çok meraklıyız ya illa bir çapanoğlu bulucaz ya irdeledik ve fenerbahce yanlısı medyayı bulduk sonunda.
chavez
hatim edip de göremeyen arkadaşlar için örnek vermek gerekirse...
http://www.gazetelerim.web.tr/posta_gazetesi.html
isyankarmuhabir
bircok basın kurulusunun spor mudurlerının fenerbahce taraftarı oldukları kısmen dogrudur, ilker yasin galatasaraylidir mesela ki kendisi d sporun basindadir, d dogan medya anlamında, kaldıki yazılı basının yonetıcılerı genellıkle fenerbahce taraftarıdır, kaldi ki medyadakı son gelismeler ile ilgili bunca tartısacak sey varken spor basının fenerli mi galatasaraylı mı oldugunu tartısmakta nekadar dogrudur dıye aklıma sorular gelmiyor degil

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol