gazili ülkücu tayfa

zeytin dali
gazi üniversitesinin kötü bir şöhret edinmesinde aslan payına * sahip olan insan topluluğu. topsakallı, uzun saçlı öğrencilerin dövülmesi gibi vatanseverlik gerektiren eylemlerin üstesinden başarıyla gelmeleri de takdir edilesidir. geceleri sabancı kız yurdu civarında ahlak zabitaligi yapıp nizam ve intizamın sağlanmasındaki katkılarından dolayı teşekkürü bir borç bilirim.

ülkücülük? ilk bakışta insana sanki siyasi bir kavrammış gibi geliyor. ulku, varılmak istenen idea. ülkücülük bakın ne kadar boyalı, bir o kadar da içi boş bir laf. ama yukarıda saydıklarımdan hangileri siyasi bir amaca hizmet ediyor bana ülkücü bir arkadaşım açıklasın. açıklayamaz çünkü açıklanabilecek hiç bir tarafı yok. gazi üniversitesi hep bu a kapısının önünde şişeyle maç yapan, ’’delikanlı’’ insanlarla anılıyor.

ülkücüler tarihsel olarak baktığımızda solculara karşı örgütlendirildikleri için herhangi siyasi ya da felsefi temelleri yoktur. bakın büyük türkçü düşünürlere kendi düşüncelerini bilimsel bir zemine oturtmaktan çok komünizmin ne kadar büyük bir tehlike olduğunu anlatmaya çalışırlar sürekli. bir ülkücü için en büyük tehdit komünizm ve komünistlerdir. 80 darbesiyle sağ ve solun tasfiyesi, 90 da sovyetlerin dağılmasıyla üniversitelerdeki bu ülkücü tayfa karşılarında çatışacak bir topluluk bulamamıştır. felsefi ve siyasi olarak bir temelleri olmadığı için de insanların kılıyla tüyüyle uğraşmaya başlamışlardır.

çok klişe olacak ama bu insanlar okulda azınlık bir gruptur. fakat örgütlü azınlık çoğunluğa hükmettiği için her gün birinin suratı dağılmakta, -boktan sebeplerden dolayı- başka birinin ağzıyla burnunun yeri değişmektedir. ama ben bu arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. hiç bir solcu bir ülkücü kadar sola hizmet edemez. bugün gazi üniversitesine herhangi bir görüşü olmadan gelmiş öğrenci okuldan solcu olarak ayrılıyor neredeyse. hem de öyle ankara üniversiteliler gibi tatlı su solcusu değil gerçekten bilinçli bir solcu olarak. çünkü herkesin solcu olduğu (ya da solcu göründüğü) ortamda solcu olmak kolaydır. önemli olan gazi üniversitesinde solcu olmak, solcu olarak kalabilmek...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol