ramazan gelse de müslüman olsak

italyan
türkiyede yaşayan müslümanların %50 sinin böyle bir düşüncesi vardır. yapılan her sevap ve günah sadece ramazanda işlenirmiş gibi ramazan aylarında dine iyice önem verilir.
namazlar kılınır , oruçlar tutulur.ramazan biter bayramın ilk gününün akşamı çilingir sofrası kurulur alkol alınır.aradan bir iki gün geçer genelevede gidilir.daha sonra bu olay böyle devam eder.

bir dahaki ramazana yine dine sıkı sıkı bağlanılır. bu düşünce türkiyede yaşayan müslümanların bilinç altında bas bas bağırır.ama pekte siklenmez
isyankarmuhabir
ramazan ayının gelmesıyle gaza gelen ınsanların bır aylıgına da olsa elaleme yan gozle bakmayı, tecavuz etmeyı, ıckı uyusturucu kullanmayı bırakan ama 1 aylık surenın dolmasıyla gunluk hayatlarına donen homosapheinlerin kurdukları soz obegı.
redcrow
"ramazan gelse de musluman olsak" diyen birinin ramazan ayını beklemesine gerek yoktur. adam zaten niyetli baksana ver seccadeyi başlasın namaza. ayrıca yıllardır kullnılan bu "zaman zaman müslüman olmak" kavramı ne demek pek anlamış değilim. aslına bakarsan anlaşılır gibi bir başlıkta değil zaten. din zaten öyle futbol maçı gibi zar-zurt girilip çıkılan bir hadise olmadığından, birinin bir dine mahsusluğu aydan aya değişen bir şey olmasa gerek. şöyle olabilir ama; adam pek dininin gerektirdiği yükümlülükleri yerine getirmiyordur fakat özel dini zamanlarda, (ramazan ya da yahudilerin oruç ayı gibi) bu eksiklerini kapatmaya çalışıyordur tamam. bu öle kötü bir durum değildir ve tüm dünyada yaygın olan bir yöntemdir. en azından hiç yapmamaktan iyidir. "ben şu dine mensubum" deyip, özel zamanlar dahil, hiçbir ibadetini yerine getirmeyen kişiler gibi onların da sorumluluğu kendilerine aittir. kutsal kitapları okursanız bunun normal karşılandığını da anlarsınız zaten. arada çıkan sahtekarların yaptığını tüm topluma maletmeye çalışan ezikleri dininden utanmakla suçlar, azıcık özgüven sahibi olup, ait olduğu dinine sahip çıkmasını tavsiye ederim.
elma sekeriiii
bu dü$üncede olan bireyler için konu$ursak eger;
normal zamanlarda yiyen içen s*çan yiyi$en insan türleri, ramazana yakla$ıldıgı zaman yani mübarek 3 aylarda, yemeden içmeden s*çmadan kesilirler; bildigin bir melaike olur çıkarlar. nedir?
+abi gel içmeye gidelim
-yok 3 aylardayız oglum

+vay aq hayvanı, orrrrrospu cocuuuu!
-oglum küfretme 3 aylardayız.

ya sen ondan önce de içki içiyorsun; küfür ediyorsun bi agız dolusu, zaten haram bir $eyi yapıyorsun, 3 aylarda içsen ne olur içmesen ne...
(bkz: kıyamet gelse de kopsak)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol