doğu ve batiyi sentezlemek için yanip tutusmak

sepulturk
özellikle bizim güzel ülkemizde vuku bulan durumdur. misal eline her gitar alanın bir uzun ince çalması veyahutta eline her bağlama alanın nothing else matters çalması gibi bir durumdur. ha yapan gayet başarılı yapabilir ama çok da kasmamak lazımdır. doğu doğudur, batı batıdır.

ha illa doğu batı sentezi yapacam ben diyosan, yiyosa o çıtayı biraz daha yükseltte çinlilerin çığlık atarak söyledikleri o garip şarkıları al heavy metal babında coverla. o zaman ben sana üstad derim, o zaman ben sana virtüoz derim.
angelus
daha kendi ülkesinin doğusu ile batısını sentezleyemeyen bireylerin dünyanın doğusu ile batısını sentezlemeye uğraşması hadisesidir.
adrenokortikotropik
sonunda hem doğudan hem de batıdan kovulmaya sebebiyet veren durumdur. açıkçası doğudan aldığını inkar edip batıya yalayıcılık yapıp bunu sentez adı altında göstermeye çalışınca kızdırdığın bir doğun ve sana kıçıyla gülen bir batın kalıyor. öyle dımdızlak göt gibi kalıyorsun, evet.
catatonic
gereksiz sentezlerin önde gidenidir zira dogu dogudur bati da bati oncelikle nerede oldugunu veyahut olunmasi gerektigini bilmesi gerekir kisinin/kurulusun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol