internetten çocuklarıni satan baba

tetik
20 milyon kişi tarafından ziyaret edilen bir internet sitesi amerika’yı ayağa kaldırdı. abd’li anne ve babalar 12 yaşındaki kızlarını internet üzerinden evlendimeye çalışıyor.

iyi bir hıristiyan olmak için kocasına itaat etme sözü veren amerikalı küçük kızların fiyatları, 4 bin dolarla 100 bin dolar arasında değişiyor.

courtney 13 yaşında, annesi ve büyükannesi 13 yaşında evlendi.
o da bu geleneği devam ettirmek istiyor.
ev işerinde çok iyi! fiyatı: 49 bin dolar.

rachel 15 yaşında... hayatta istediği tek şey iyi bir koca bulmak, başka bir kariyerle ilgilenmiyor. fiyatı; 19 bin dolar...

iyi bir hıristiyan olmak için kocasına itaat etmesi gerektiğini düşünen 14,15,16 yaşlarındaki, amerikalı küçük genç kızlar... bu ilginç web sitesinde anne ve babaları tarafından görücüye çıkarıdı.

"kızımlaevlen" adlı web sitesi, kısa sürede, hıristiyan geleneğine göre kız çocuklarını evlendirmek isteyen ailelerin gözdesi oldu. bu yöntemle evlenmek isteyenlerin de...

bu site, internette tam 20 milyon kişi tarafından ziyaret edildi. yoğun ilgi ve ziyaretçi akınyla birlikte büyük tartışmalara yol açtı.
internet sayfasının kurucusu john ordover tepkiler artınca açıklama yapmak zorunda kaldı, "bu site gerçek değil" dedi.
siteyi amerika’da evlilik yasalarındaki haksızlıkları ve çelişkileri ortaya çıkarmak için kurduğunu söyledi.

amerika’nın bir çok eyaletinde anne ve babaların izin vermesi durumunda kızlar 12 yaşında evlenebiliyor. 3’üncü dünya ülkelerinde erken evliliğin kaldırılması için kampanyalar düzenleyen amerika’da, kızların 12 yaşında evlenmesinin serbest olması büyük bir çelişkiyi gözler önüne seriyor.

resimleri için:http://tinyurl.com/yu2vvv


angelus
üstünden uzun yıllar geçmesine rağmen insan ırkının bir türlü evrilemediğini gösteren hadisedir. zira çok çok önceleri de insanlar belli bir ücret karşılığını çocuklarını çiftlikte ve benzeri alanlarda çalıştırmak adına zengin bireylere satar/kiralardı. değişen sadece bu satışın konumu olmuştur, yoksa olay özünde hala daha aynıdır. ha buna mukabil "onları bu hale getirenler utansın" türü hayıflanmalarda da bulunabilcek yufka yürekli polyannalar da olabilir ki ben onlara söyleyecek söz dahi bulamıyorum.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol