adsız alkolikler

muque
sitelerinde;

"ortak sorunlarını çözebilmek ve diğer alkoliklere yardımcı olabilmek için, deneyimlerini, güçlerini ve umutlarını paylaşan kişilerin bir araya geldiği, dostluk ve kardeşlik kuruluşudur.

üyelik için tek şart içkiyi bırakma arzusu olup bizler, gönüllü katkılarımızla ayakla durmaktayız.

adsız alkolikler, hiçbir grup, tarikat, siyaset, ya da kuruluşa bağlı değildir. hiçbir anlaşmazlığa karışmak istemez ve taraf olmaz. önde gelen amacımız ayık kalmak ve diğer alkoliklerin ayık kalmasına yardımcı olmaktır"


diyen kurulu$tur.

http://www.adsizalkolikler.com/

kalia
amerikan filmlerine sıkça konu olur.biraz da ti’ye alınmaktadır.
akla gelen sahneler: bir kürsü ve arkasında konuşan gözü yaşlı kişiler.şöyle derler "evet,ben bir adsız alkoliğim,ancak x aydır,y gündür alkol almıyorum vs.vs.vs."
sonra oturanlar alkışlarlar ve ayağa kalkıp birbirlerine sarılırlar.
ancak takdir edilesi oluşumdur.(bkz: istemek başarmanın yarısıdır).
delirtmeyinlanbeni
çoğunun yıllarca toplantılara gitmeye devam etse de alkolik olmaktan vazgeçmediği, çoğu zaman artık içmediğini söyleyerek kendini kandırdığı alkolikler topluluğu.

artık daha çok "kendim gibi alkolikleri bulup, arkadaşlık kurayım", "buradan edineceğim bir arkadaşla ilişki başlatabilir miyim acaba(?)".. gibi sorular ve amaçlarla insanlar bu gruba dahil oluyor. hatta bir kısım erkekler, alkole olan zaaflarını kullanarak, hatunlarla birlikte olma amaçlı katılıyorlar toplantılara.

edit: türkiye’de de bulunan terapi gruplarına, gayet parasız pulsuz olan babam da katılabilmektedir. ha bir işe yarıyor mu(?) yok canım ne yaraması!?
telsiz arkadasi
türk toplumunun içinde barındırdığı alkolikleri hiçbir zaman kapsamayan terapi grubu olgusu. onları kapsamaz çünkü onların oraya gidecek paraları olsa içki alırlar, oraya gitseler bir araya gelip içki sofrası kurarlar, sofra kursalar başlarında duran terapist yetkiliyi de baştan çıkarırlar bir de onu alkolik yaparlar. tehlikelidir bu yöntem, burada tutmaz.
nerobianco
-adın ne senin üfle şu alete!!
+polis abii ben sarhoşş diilim yeaaa..
-daha adını hatırlayamıyorsun be arkadaşım alın bunu merkeze
+abi yeaa 1 tane bira iştim yeaaaaaaaaa..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol