doğum günü partisi

elchi
doğum günü sahibi kişi için; şaşırması, sevinmesi, mutlu olması, zıp zıp zıplaması v.s. amacıyla düzenlenen, esas oğlan/kızın sevdiği arkadaşlarının hale hazırda bulunduğu hede.
p.s:pasta ve müzik vazgeçilmezdir.
ilseyim
genellikle doğumgünü çocuğuyla aslında çok da alakası olmayan tiplerin de bulunduğu parti. zaten o tipler doğumgünü çocuğu için değil parti için gelirler. eğer doğumgünü çocuğu ille de yakınlarımı toplayacağım derse o zaman birbiriyle alakasız bir çok arkadaşını kaynaştırmak, ortamdaki yabancılığı gidermek için maymuna dönmek zorunda kalır. güzel bir şey değildir aslında. ama hayatından bir yıl daha gittiği, yaşlandığı acımasızca yüzüne çarpılmış olan doğumgünü çocuğu "ne güzel, beni seven arkadaşlarım var, eğleniyorum." diye kendini kandırma ihtiyacı duyduğu için makbul gözükebilecek parti.
elma sekeriiii
genelde dogum günü çocuklarının dı$arıda yaptıgı hadisedir. olabilir normaldir yemekli olarak kutlamak ister.
gidersiniz bir mekana örnegin, toplanırsınız arkada$larla. muhabbet gırla gider, dogu günü çocugu da gezinir durur.
buraya kadar mutlu mesut aile tablosu gibi görünen bu olay bir anda boka döner afedersiniz.
çünkü gidilen yer güzel bir yerdir ve insanların yedigine içtigine bakmadan hesap alınır. yani 1 ki$i gelip o masaya oturduysa sıçtı demektir. verecek e$ek gibi onca parayı. su içse bile, farketmez.
neden? çünkü dogum günü cocugunun dü$üncesizliginden ileri gelir bu durum.

dü$üncesizin önde gidenidir, hiç tok gelmeyecek diye hesaplamı$tır çünkü. son 10 dakika da katılsan önemli degil o para verilecek karde$im!

ya o degil de neden herkezin parasının vede zamanının çok bol oldugu dü$ünülür $u devirde???
sen eger o parayı kar$ılayamayacaksan kimseyi öyle cep yakacak yerlere çagırmayacaksın!!

düpedüz saçmalık...
angelus
filmlerde veya dizilerde gördüğümüz üzere standart bir palyaçonun bulunması kural olan partilerdir. gerçi bilmiyorum gerçekte böyle bir aparatı evinde bulunduran olmuş mudur doğum gününde. olmaması umudumuzdur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol