askeriye peygamber ocağı değildir

comengineer
türkiye emekli subaylar derneği (tesud) dün harbiye askeri kültür sitesi’nde türkiye-ab ilişkilerini tartıştı. kktc eski cumhurbaşkanı rauf denktaş ile edip başer, şener eruygur, özden örnek gibi emekli paşaların da katıldığı sempozyumda ilginç görüşler öne sürüldü.

toplantının açılışında konuşan tesud genel başkanı emekli tümgeneral rıza küçükoğlu, türk silahlı kuvvetleri’ni ‘atatürk cumhuriyeti’nin ordusu’ olarak tarif ederken, ‘peygamber ocağı’ tanımını kabul etmediklerini söyledi. medyada ‘mehmetçik’ konusundaki değerlendirmelere gönderme yapan emekli paşa, “tsk’nın askeri, atatürk’ten sonra gelişmiş türkiye cumhuriyeti’nin mehmetçikleriyiz, peygamber’in mehmetçiği değil.” dedi. başbakan erdoğan’ın türk milletinin ‘mehmetçik’ kavramını ‘küçük muhammed’ anlamında kullandığına yönelik sözlerini eleştiren küçükoğlu, belli din veya mezhebi öngören bir kavramdan uzak durulması gerektiğini savundu.

‘küresel ve bölgesel bir yaklaşım içinde türkiye-ab ilişkilerinin geleceği ve bu çerçevede türkiye’nin açılımları’ konulu sempozyuma katılan kktc 1. cumhurbaşkanı rauf denktaş, emekli orgeneraller edip başer, oktar ataman, şener eruygur, çetin doğan, emekli oramiral özden örnek ve yeditepe üniversitesi mütevelli heyet başkanı bedrettin dalan’a tesud’a onur üyeliği plaketi verildi. emekli tuğgeneral öner pehlivanoğlu, emekli deniz kurmay kıdemli albay h. vural vural, prof. dr. erol manisalı, stratejist ümit özdağ, eski büyükelçi şükrü elekdağ, emekli tuğgeneral y. ziya satır gibi isimler konuşmacı olarak yer aldı. sempozyumu, eski genelkurmay başkanı emekli orgeneral hüseyin kıvrıkoğlu da takip etti. çıkışta basının sorularını cevaplayan rıza küçükoğlu, mehmetçik kavramının özellikle cumhuriyet döneminde önem kazandığını belirterek, “hangi dinden olursa olsun kendisi türk olan herkesin mehmetçik olma hakkı vardır. eğer mehmetçik, ‘muhammed’in askeri’ veya ‘küçük mehmet’ şeklinde üretilecek bir kavram olursa şu günlerde tartışılan üst kimliğin islam olduğu gibi bir tartışmanın içine düşülür." diye konuştu.

türkiye’de birlik sağlanamazsa, ab yetkililerine kızma gibi bir haklarının olamayacağını ifade eden küçükoğlu, ‘alt-üst kimlik’ tartışmaları konusunda ise şöyle konuştu: "türk’ün başka kimliği yoktur. anayasa’da tanınan kimliğin atatürk tarafından doğru tanımlandığına ve türk devletine bağlılık dışında şart aramayan türk kimliğinin tek kimlik olduğuna inanıyoruz."

comengineer
bir yıl kadar önce olan bir olaydır.siyasette onca kirli şahsiyet varken askeriyede de birtakım "aykırı" kişilerin çıktığını göstermektedir.
sanırım açıklamayı yapan "paşamız" türk bayrağının manasının değiştirilmesine de önümüzdeki günlerde değinir.zira bayrağımızdaki ay islamı yıldız ise türklüğü simgeler.hilalin ebced hesabına göre allah yazımına denk geldiği ve yıldızın aynı zamanda peygamberimizi temsil ettiği de söylenir.kırmızı renk ise inancımızın bize kazandırdığı "vatan sevgisinin" uğruna canımızı feda edecebileceğimizin simgesidir.
tekrar "mehmetçik" meselesine dönersek , sormak lazım paşamıza "şehitlik" kavramını bize nasıl açıklayacak? sormak lazım oğlunu şehit veren yüzlerce binlerce "aslan analar" nasıl gönüllerini ferah tutabilmektedir ?

el-cevap : tabii ki de "askeri doktrinlere"bir can ya da evlat vermekten dolayı değildir.şehit olmayı hedefleyen kişi , ahirette allahın karşısına alnı ak olarak çıkacağı için seve seve vatan için ölebilmektedir.oğlunu şehit veren ana "allah adına savaşmış ve o uğurda can vermiş" bir evladın anası olduğu için sevinmektedir.siz sanıyor musunuz ki "paşam" o bizim insanımızda "islam inancı" olmasa durum aynen böyle devam edecek ? avrupalılara amerikalılara bir bakın isterseniz ? ya da ne kadar paralasanız da "şehitlik kavramına" inanmayan bir "ateisti " vatan uğruna ölmeye gönderebilir misiniz?zira "şehitlik,vatan,millet,dava" kavramlarına can veren , dokunulmaz kılan "islam" dır.

bir dönüşümdür gidiyor...başörtüsünden başlayıp , islami yaşamayı gericilik ilan etmekle devam eden bu süreç "böyle sivri fikirleri bile söyletebiliyor".

ve hala birileri bağırıyor "şeriat geliyor ,tehlike var diye"
uyanmak lazım...alim insanları kötüleyerek , "ailesinde üzeyir ismi var o yüzden yahudi bu adam"diyecek kadar ileri giden bir adamın gözaltına alınmasını "rte yine oynuyor" tepkisiyle karşılayarak bir yerlere varılamayacağı nettir.

tıpkı halkın laik-islamcı çatışmasına çekilerek "saman altından yürütülen sular gibi" nettir."hrant dink suikastının" neden kuzey ıraka operasyon konuşulmaya başlandığı günlerde yapılması gibi nettir.kara kuvvetlerinin bombaları alıp , bunları danıştay saldırısında kullanıp sonra "kuvayi milliyeyiz" diyen geçinenlerin "milliliği" kadar nettir.

ve "bombalar kurulu değildi o yüzden devlet için tehlike arz etmez"diyip "bombacıları" "çete kapsamından" çıkartan savcımızın "adalet anlayışı"kadar acıdır.

edit :"birilerini korkutmak için bir de birkaç bomba patlattık" diyen "paşayı" da unutmamak lazım.
cihanmusul
askere gidip vatanımı savunacağım inancıyla büyüyen çocuklara,askere gdip şehit olacağım diyenlere büyük bi ayıptır askeriye peygamber ocağı değildir demek.vatanımızın üzerinde bayrağımız vardır,bu bayrağın vatanını koruyan da mevlamız vardır,biz de bayrak için allah a kavuşma ümidiyle askere gidip şehit oluruz...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol