yüzde52

angelus
türkiye nin 26 yaş altındaki bireylerin yüzdesi olduğu söylenen, aynı zamanda bir takım eylemler neticesinde seslerini duyurmaya çalışan oluşumdur. "hayırlısı" diyoruz.

http://www.yuzde52.org/
redcrow
yakın zamanda koç holdingin reklamını yapmak için boğaziçi üniversitesine gelen "bilmem ne" müdürünün suratına koç yumurtası fırlatmış ve yaktıkları sis bombalarıyla seminer salonunu boşalmasını sağlamışlardır..
gülsem mi ağlasam mı şaşırdım valla..

yüzde52 eylemcisi - pardon bu sizden mi düştü acaba.?
koç holding müdüresi - nedir o?
yüzde52 eylemcisi - koç taşşşşşaaaaa.

olayın videosu bir çok sitede mevcut, aramaya inanın yeter..
passive
şöyle de bir sloganları vardır:

ölüyoruz, öldürülüyoruz, birbirimize kırdırılıyoruz. farkına varmak için sadece başımızı kaldırıp bir adım atmamız yeter.

şimdi değilse ne zaman?
biz değilsek kim?
yeter artık yeter, haykırıyoruz,
hem de tüm öfkemizle haykiriyoruz:

sonsuza dek
özgürlük!



passive
kısa bir süre sonra her güzel şey gibi biteceğini ve bir hevesten ibaret olduğunu düşündüğüm anarşist örgüt.
otlupeynir
üniversite bittikten sonra protesto ettikleri koç holdingde çalışmak için 100 takla atmaktan hatta koç bilmemneyi yemekten bile çekinmeyecek şimdinin yeniyetme herşeyi biz biliriz havasındaki çocuklar. hayat kavgasına başlayınca görürüz biz onları.
isimsizkahraman
"zalimlere inat yaşasın hayat!" sloganını benimsemiş olan bir gruptur.çoğu mezun olduktan sonra fikirlerini savunmaya devam edecektir.anarşist eylemlerinin çoğu takdirle izlenmektedir.aynı zamanda bu eylemler sonuç da vermektedir.mesela koç holding olayından sonra bir çok şirket(oyak vs.) boğaziçi üniversitesinden ayağını kesmiştir.kariyer günleri bir yerlerine kaçmıştır.
mersault
anarşist grubun boğaziçi üniversitesi kariyer günlerindeki en sansasyonel eylemini izlemek için:
http://tinyurl.com/2xkzvv
mersault
kanımca gayet başarılı ve mesaj veren bir eylemdir. gaza gelinip yapılmış bir eyleme benzememekte. unutulmaması gereken şudur, koçların sabancıların üniversitelerde işi yoktur, ucuz ve nitelikli köle pazarı değildir üniversiteler. ayrıca bu ülke ve bu dünya kimsenin babasının malı değildir. yapılan eylemi ve grubu beğenmeyebilirsiniz, ama beğenmediğiniz kişilerle de birlikte yaşamak ve aynı havayı solumak zorundasınız. aç karınların neden doyamadığını sorgulamamak ve suçu eylem yapan insanların üzerine atmak, çok yüzeysel bir yorumlamadır.

(bkz: zalimlere inat yaşasın hayat)
kagit ucak
iktidarlar ve iktidar ilişkileri rakamlarla konuşmayı sever. rakamlarla pek arası olmayan toprağımızın insanları da, rakamlarla konuşan politikacıları “biz anlamadık, herhalde doğru bir şey söylüyor” diye bağrına basar. seçimlerde değişik oranlarda oylara boğar. oysa ki paranın matematiği, özgürlüğü hesaplayamaz. %52 disipline edilmesi, kontrol altında tutulması, o da yetmezse öldürülmesi gereken bir topluluktur. iktidarlar, kendi sürekliliklerini sağlamak, güçlerini artırmak için istatistiklerden medet umar ve yararlanırlar. insanlığa ve hayata saldırmak için araştırmalar yaptırır, çıkan veriler de strateji uzmanı alçaklar tarafından iktidar politikalarına dönüştürülür. iktidar ve iktidar ilişkileri de bu politikaları hayatlarımıza saldırarak gerçekleştirirler.

http://www.yuzde52.org/msayfalar.php?ms=0

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol