müslüman komünist

ya basta viva zapatista
her dine ya da inanca bağlı olan komünistlerden farklı olmayan kişidir.müslümanların komünist olamayacağı gibi bir saçmalık yoktur.ha anlatılmak istenen marksist olsa idi müslüman olunamazdı; çünkü marksizm bir siyasi düşüncenin ötesinde bir felsefedir ve diyalektik materyalizmi de içinde barındırır
raskolnikov
marksist bir çizgide değerlendirilmesi yanlış olan, marksizmin sadece ekonomi ayağını(esit haklar,arti deger,üretim iliskileri..vs)ideal bir yasam yolu olarak belirleyen müslüman kişilik.
quantitatif
müslüman olupta komünist olamazsın.teoriye aykırıdır.ayrıca marks bir komünisttir.bunlar ayrı şeylermiş gibi bahsetmek akıl dışılığı ifade eder.böyle birisi var ise ya müslüman değildir ya da komünist.islam dinini kabul edip tüm hayatını ona göre şekillendirenlere müslüman denir.teolojik,mistik,amateryalist bir yapıya sahip olan,(diğer tüm dinler içinde aynı şey söylenebilinir)müslümanlığın nasıl olurda tam karşı düşüncelere sahip olan komünizmle bağdaştırabilinir.bunlar çocuk oyuncağı değildir.tam olarak bilinmeden ahkam kesilmesi yanlıştır.böyle bir şeyin olabiliceğini düşünenlerin akl-ı selim’le düşünüp,araştırıp,okumaları gerekir en baştan tüm kavramları.
maliyeci
benim bildiğim komunizm hiç bir dini ve dinden gelen ahlaki ilkeleri tanımaz. kendi materyalist bakış açısıyla şekillenmiş bir öğretisi ve kendi ahlaki pratikleri vardır. dolayısıyla sadece müslüman değil herhangi bir dine sahip komunist olabileceğini zannetmiyorum. he sosyalizm ile böyle bir ilişki belki olabilir. çünkü islam dinindeki paylaşımcı, komşusu açken tok yatan bizden değildirci anlayışla, mutlak adalet anlayışıyla oldukça benzeşmektedir.
ya basta viva zapatista
marksizm ile komünizmi ayırt edebildiğimizde gayet doğal olabilecek olan bir durumdur.marksistler diyalektik materyalizme inanırlarken, komünistlerin buna inanma zorunluluğu bulunmamakla birlikte inancını kendi içinde yaşayabilmesinde bir sorun yoktur, ki böyle olduğu için sosyalist devrimlerin olduğu ülkelerde kiliseler, camiler ve benzeri ibadethaneler kapatılmamıştır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol