kutuplasma

sumpago
uluslararası sistem içindeki güç düzenine işaret eder. kavram özellikle soğuk savaş döneminde iki süpergücün çekişme halinde bulunduğu iki kutuplu düzenle ortaya çıkmıştır. bu kavram çerçevesinde 1945 öncesi sistem gücün büyük devletler tarafından paylaşılması sebebiyle çok kutuplu olarak isimlendirilir. benzer biçimde sscb’nin 1991’de dağılmasıyla abd’nin tek süpergüç kalmasıyla oluşan düzen de pek çok akademisyen tarfından tek kutuplu sistem olarak adlandırılır
chavez
ülkemizde toplum yaşamının her alanında karşımıza çıkan olgudur. çünkü taraf olmak, aidiyet ihtiyacı hissetmek az gelişmiş toplumların bireylerinin sığınağıdır.

türbanlı - başı açık
dinci - laik
türk - kürt
alevi - sünni
sağcı - solcu
hrant’ız - değiliz
%46.7 mensubuyuz - %53.3 mensubuyuz
ab’ye girelim - girmeyelim

ve bunlar dönem dönem moda olup tartışma ortamı yaratmaktadır. öyle ciddi sonuçlar doğurabilir ki bu tartışmalar, zaman zaman kan döküldüğü olur.

okumadık, yazmadık, düşünmedik, eleştirmedik, başkaldırmadık. ondan sonra en kolay yola kaçtık bahane bulurken. yeni gelin gibi sarıldık, dış mihraklar bahanesine...

sakın bunlar dış mihrakların oyunu yalanına inanmayın...
galatasaray - fenerbahçe kutuplaşmasını da a.b.d. mi yarattı?
be perfect
eğer ülkemizde yasanırsa ayakta kalamayacagımızı dusnduğum kavramdır.bu topraklar eger hala bizim evimiz yurdumuzsa,temelini dev bir kulturel mirasın ustune kurduğumuz içindir.bu mirası bize bırakan nasıl tek bir din tek bir ırk degilse,mirascılarda tek bir dine yada tek bir ıraka mensup degillerdi.bu miras bu ülkede yasayan ve burası benim evim diyen herkesindir.eger kutuplasırsak miras kavgasına dusmus kardesler gibi elde avucta tek birsey kalmayana kadar kavga eder,sonunda herseyimizi kaybettiğimizi gorunce kardes olduğumuzu hatırlarız.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol