ücretini uzatamayan var mı

esek sipasi
minibus kalktiktan sonra sofor bir toplamda aldigi paraya bir de minibus icerisindeki yolcularin sayisina bakar.elinde toplamasi gerekenden az para oldugunu gorunce binip de para vermeyen, kendini zeki sanan insanlara da bu cumleyi ithaf eder.
insomnia jim
hele dolmustaysaniz 8 kisisinizdir toplam ve kimin para verip vermedigini cok iyi bilen sofor o anda o aynasindan para vermeyen serefsize oyle bir bakis atarki soyledigi kelime sanki ucretini uzatamayan var mi degilde para vermeyip gotunu uzatamayan var mi gibisindendir.
(bkz: gozler yalan soylemez)
faten
ilk soru budur ,sofor arkaya bakmadan nazık bir sekılde ,’ücretini uzatamayan var mı’ diye sorar ..

tepki gelmezse ’ücretini uzatamayan uzatsın’ der ,kaslar catılmıs ,ses kalınlastırılmıstır..

bu ıkı etaptan sonra hala ucretını uzatmamıs kısı tanımıyorum ,gormedım ,duymadım ben ,varsa oyle biri ,’’ucret uzatmazdı rahmetli’’ diyorlardır bır yerlerde onun ıcın ..
walide sultan
tanrim ne kadar sansliyim dedigim bir daha hic yasamak zorunda kalmayacagimi varsayarak tanriya gece gunduz dua ettigim durumlardan biridir...kesinlikle soforun oyle bakmasi degil, onun bakmasi normal gelirdi bana, esnaf sonucta isini yapiyor parasini bekliyor bunda yanlis yok... sofor bu basligi soyledigi anda, diger yolcularin birbirlerini kim vermemis olabilir diye ’potansiyel bedavaci’ yakistirmasiyla tek tek bakmalari idi beni en rahatsiz edeni...ee ben de bakardim tabii...ucretini odemissin icin rahat, banane ben verdim deyip pencereden disari bakamazsin ki, bak hic orali olmuyor soforun kastetigi sahis bu olmali seklinde iclerinden gecmesin diye digerlerinin, sen de ayni onlar gibi ben degilim de su olabilir gibilerinden bakmak zorunda kalirsin oyle alik mufettis gozuyle tek tek diger insanlarin yuzlerine...cok korkunc seylerden biriydi gercekten de.... allah kolaylik versin geride kalanlara baska ne diyim...
sergey
"arkadan veremeyen var mı" seklındekı soruya "verdık ya bıraz once elıne" seklınde cevap verilesi sorunun bir baska bicimi.
discordia
herkes bu cümleden sonra kaşlar kalkık,kendinden emin"ben uzattım valla." bakışlarıyla etrefındakileri baştan aşağı süzer.sonra şoför dik dik ücret vermediğini bildiği kişiye bakar,bütün bakışlar suçluluğu anlaşılan kişiye yönelir.
(bkz: durdurun dünyayı inecek var)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol