her şeyi de devletten beklememek lazım

wish you were beer
genelde yan gelip yatan, çoluk çocuğunu dilendirip sonra neden yapıyorsun diye sorulunca iş vardı da biz mi çalışmadık diyerek kendini savunmayı tercih eden kişiliklere verilecek cevaptır.yüzde doksan eli ayağı yerindedir çalışabilecek durumdadır. üstelik siz ona iş de bulsanız, para da verseniz büyük ihtimalle o yine çocuklarını dilendirmeye devam edecektir.
rhapsody
ünlü yazar turgut özakmanın benim de dinleyiciler ve izleyiciler arasında olduğum bir söyleşisinde: bizler devletten çok şey bekliyoruz;aslında o kadar çok şey beklememiz gerekiyor.benim üniversiteye kayıt olurken devlete verdiğim para 5 liradır.okulu bitirene kadar da başka bir şey vermedim;yani benim devlete olan borcum 5 liradan ibarettir.bu borcumu ömrümün sonuna kadar da ödeyemem demiştir.ilk etapta hadi lan diyesiniz geliyor...nasıl olurda 5 lira olan borcunu ömrünün sonuna kadar ödeyemez bu yazar dersiniz;ama öyle diyor...aslında biz gençlere de içten içe bir gönderme yapıyor.bizler alışkınız devletten çok şey beklemeye...yalnızca devlet anadan değil,etrafımızdaki herkesten çok şey istemeye beklemeye...hatta bazen abartırız ve hiçbir şey yapmadığımız halde ödüllendirilmeyi bekleriz,bu çok normal çünkü insanın özünde doğasında olan bir şey...her zaman bir şeyler beklemek.devletten beklediği gibi...
capt it all
çok doğru bir söz. gerçekten. şimdi açıklarım, kasar, yazarım bişeyler ama destekleyeceğim, savunacağım şey, bu sözün doğru olması yönünde. en nihayetinde tüm söyliceklerim bu ise niye uzatayım ki lafı, doğru bir söz işte.
brahma
otuz tane çocuk yapıp devletin çocuklarına bakmasını beklememek lazım.senin zikinin keyfine diyecek yok ama devlet dokuz doğuruyor haberin yok.
nihilist
sosyalist devlet denilen duzen topluma oyle bir bilinc saglamsıtırki toplum kundaktaki bebek, devlet de anne olup cıkmıstır, yeni liberaller bu bilincin yanlıslıgını her vurguladıgı zaman soylerler bu sozu, ama artık toplum bakımlı, devlet yaslı bir hale gelmistir...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol