fatma muge gocek

cyranonunburnu
bu ulkenin yetistirip dunyaya ve de ozellikle ermeni diasporasına armagan ettigi insan karikaturu. aslen sosyolog resmi olarak michigan üniversitesi sosyoloji bölümünde ogretim uyesidir. bogaziçi universitesi mezunu olup princeton da master ve doktora yapmıştır.

baslica kitaplari arasinda; "east encounters west: france and the ottoman empire in the eighteenth century", "burjuvazinin yukselisi osmanli’nin batisi", "social constructions of nationalism in the middle east" bulunmaktadir.

fakat hanımefendinin en büyük ozelliği 1915 olaylarının ermeni görüşüyle olan yorumunun en ateşli savunucularından biri olmasıdır. yaptığı işler arasında konferanslarda soykırım yapmış bir milletin üyesi olarak ermenilerden özür dilemek sıradan bir açılış cümlesi halini almıştır. ermeni tezinin uluslararası alanda soykırımı kabul eden açık yürekli özgüşünceli bir türk olarak tanıttığı kişidir. tarih sosyologlara bırakılmalı gibi fikirleri vardır. diasporanın güçlü bir etkisi olduğu bilinen michigan üniversitesi’ndeki pozisyonunu bu duruşuna bağlayan iddialar boldur.

ruhat mengi’nin yazılarında çokça yer verdiği kişidir.

nur yüzü için:

http://www.lsa.umich.edu/soc/directories/show-person.asp?peopleid=14
cyranonunburnu
ruhat mengi’nin kişiyle ilgili yazıları için:

http://www2.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=yazardetay&sid=&newsid=89882&categoryid=4&wid=4
http://www2.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=yazardetay&sid=&newsid=89561&categoryid=4&wid=4
http://www2.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=yazardetay&sid=&newsid=89497&categoryid=4&wid=4
karpuzz
prof.luk almaya çabalamaktadır kendisi. bundandır zaten bütün yalakalıkları, dolandırıcılığı, kusura bakmayın lakin kıç yalaması. okudum ve diyebilirim ki iddialarının hiçbir temeli, mantıklı açıklaması yoktur. şahsi çıkarları için vatanını, ulusunun geçmiş ve geleceğini satmayı makul bulan başka bir insandır sadece. katledilen ermenilerin sayısını, sohbet sırasında kafasına göre arttırır, azaltır.
(bkz: ben sana prof olamazsın demedim )

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol