ayet bükücülük

herkonudafikrimvar
dediğim gibi, meryem 29. ayeti son ana kadar 'çocuk konuştu' diye bükmeye çalışmış. en son yeterince bükemediğini anlayıp son satırda 'musa'ya denizi yardiran tanri bebegi dile getiremeyecekse bu iste bir gariplik vardir zaten.
' cümlesiyle alah'ın mucizesidir deme yoluna gidilmiş. :)
işte itiraz da burada başlıyor.
musa nın denizi yarması, muhammed'in ayı ikiye bölmesi, balığın yunus'u yutup sonra geri tükürmesi, bebeğin konuşması, musa'nın asasının ejderhaya dönüşmesi, karıncanın dile gelmesi gibi kuran'da birebir yazan ve hiç bir din aliminin de red etmediği günümüzdeki gelişen düşünce yapısıyla saçma sapan gelen mucizelere rasyonel bir insan olarak inanmıyorum.
mucizlerin son bulmasıyla ilgili bir tablo ; http://i.hizliresim.com/5YyYZl.png
Kedicikli Adnan Hoca'nın dediği gibi bir geçiş formu bulunamamasını ise Darwin 100 yıl önce zaten aşağıdaki cümlelerle açıklamış ;

“Bu insanların ara-form olmadığının düşünmesinin nedeni ara-formun neye benzeyeceği ile ilgili çok garip bir fikre sahip olmalarından kaynaklanıyor. Bebek bir timsal ile yer sincabını gösterip: “Timsahlarla sincaplar arasında bir ara geçiş formu yoktur.” diyorlar. İyi de niye sincapla timsah arasında ara-form olsun ki? Sanıyorlar ki modern bir hayvanı ve diğer bir modern hayvanı alacaksınız ve bir çeşit ikisinin ortasını bulacaksınız. (…) Aslında ara geçiş formu diye birşey yoktur, çünkü bulacağınız her fosil bir şeyle başka bir şey arasında bir “şey” olacaktır zaten.”

Bu açıklamadan sonra insansılarla ilgili bulunan ara fosillerle ilgili tablo :http://i.hizliresim.com/9GNGO8.jpg
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol