ayet bükücülük

independence
hala ayni kafalar, hala ayni dusunceler.

verilen linkte su meal baz aliniyor;

"meryem 30. ayet,
yeni doğmuş bebek dile geldi ve konuşmaya başladı: ben, allah'ın bir kuluyum. o, takdir buyurdu ki, bana kitap verecek ve beni bir peygamber yapacaktır."

ben ayni linke bakiyorum ve birden fazla cocuk kelimesi ile karsilasiyorum;

"Çocuk şöyle dedi: "Ben, Allah'ın kuluyum. O, bana Kitab'ı verdi ve beni peygamber yaptı."

"(30-33) Cocuk: «Ben suphesiz Allah'in kuluyum. Bana kitap verdi ve beni peygamber yapti, nerede olursam olayim beni mubarek kildi. Yasadigim muddetce namaz kilmami, zekat vermemi ve anneme iyi davranmami emretti. Beni bedbaht bir zorba kilmadi. Dogdugum gunde, lecegim gunde, dirilecegim gunde bana selam olsun» dedi."

"Diyanet İşleri (eski): (30-33) Çocuk: 'Ben şüphesiz Allah'ın kuluyum. Bana kitap verdi ve beni peygamber yaptı, nerede olursam olayım beni mübarek kıldı. Yaşadığım müddetçe namaz kılmamı, zekat vermemi ve anneme iyi davranmamı emretti. Beni bedbaht bir zorba kılmadı. Doğduğum günde, öleceğim günde, dirileceğim günde bana selam olsun' dedi."

"Diyanet Vakfi: Çocuk şöyle dedi: «Ben, Allah'ın kuluyum. O, bana Kitab'ı verdi ve beni peygamber yaptı.»
Edip Yüksel: (Çocuk:) 'Ben ALLAH'ın bir kuluyum. Bana kitap verdi ve beni peygamber kıldı,' dedi."

e bebek denileni baz aliyorsun da cocuk denileni neden baz almiyorsun?

simdi illaki meryem suresi 29. ayet one surulecek, her neyse. ortada bir ayet bukuculuk varsa bu bukuculugu yapan yer baz alinan internet sitesi degil de nedir?

her seyden ote, ol deyince olan bir kainattan bahsederken, bu guce muktedir bir yaraticinin bir bebegi dile getirmesi midir sasilacak sey? saglam argumanlarla din curutulmeye kalkilsa amenna diyicem ama musa'ya denizi yardiran tanri bebegi dile getiremeyecekse bu iste bir gariplik vardir zaten.

dini savunuyor degilim, dindar hic degilim ve fakat iddianizi sunabilmek icin ve karsi iddiayi curutebilmek icin cok daha saglam argumanlara ihtiyac var.

adnan oktar bile darvin teorisini curutebilmek adina "bana bir ara geçiş formu gosterin size bilmemkac milyon dolar odul vereyim" dedi. iddia sahibi iddiasini ispatla mukelleftir. islam yok allah yok din yok deniyorsa bu bir iddiadir ve bu iddia ispata muhtactir.

bir internet sitesinden alinti mealler hicbir sekilde ispat olamaz.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol