ateizm

profesyonelogrenci
bilgiye bu kadar düşman olmayın. fazlası zehirlemiyor. çok bilgi olsa olsa gözü açar. öyle insanları buhrana sürükleyecek yan etkileri yoktur. ayrıca herkesin kendine göre doğruları da olamaz. doğru tektir. herkesin kendine göre düşünceleri vardır bunlar yanlış mı doğru mu tartışılır.

ateizm şuan ateistlerden çok ateist olmayanların birilerini yaftalamak için kullandığı bir terimdir. sokaklarda yüksek sesle söyleyemeyeceğiniz üzerinize yapışacak bir etikettir. kişinin kendi içindeki inanç durumunun toplumsal ayrışmaya uğramasının en uç noktasıdır.

sokakta biri kendi inancı için "allah var" diye bağırsa güler geçersiniz en fazla. başka biri kendi düşüncesi için "allah yok" dese 3dkdan fazla nefes almaya devam edemez. hatta bu insanlar arkadaş çevrelerine bile bunu söylemeye çekinir.
tartışmalar hep islam merkezli döner. dinden çıkmalardan ve islamın kutsal kitabına göre gidilecek olan cehennemden bahsedilir. bunlar yapılırken deistlerden agnostiklerden panteistlerden ve bunun gibi bilimum islama inanmayan insanlardan bahsedilmez. çünkü bilinmez. hoş ateizm de bilinmez. ama herkesin dilindedir.

hayatında eline bir tane bile kitap almamış adama sor ateizm nedir diye. nasıl anlatıyor sana bak.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol