atatürk devrimleri toplumda travma yaratti

mademoiselle carole
"-bunu meclis’ te kursude konusurken de soyleyebilecek gotu var mi?" demek istedigim; ortaya cikan sonuc itibariyla da hic kivirma payi bulunmayan bir sozdur.
hangi amacla soyledigi de umrumda olmayan, demek istenilenin de gayet acik oldugu bir ibneliktir.
simdi gelecek bu herif turkiye’ ye; bir suru canak programlara cikacak, hakkinda yazilacak, cizilecek, ve gene -evet gene- magdurlari oynayip, sevgili basbakaninin etekleri altina saklanacaktir.

sozlerimde hakaret belirtisi yoktur. yapilan hakaretin kendisine iadesidir.

edit:
burada mesele; kimlerin, neyi, ne zaman ve hangi niyetle soylemis oldugudur. cok eski bir politikaci oyunu. evet. soyleyenin ozgecmisine baktiginizda bir avukattan bahsediyoruz. uzman oldugu bir konuda degil, kafadan sallamalarla atip tutan korelmis bir zihniyet unsurundan.
travma yaratti ve bunu da ilk kendisi kesfetti.. ve yer olarak da bilmem hangi memleketin, bilmem hangi tv kanalini secti. yok ya; cok inandirici.
alfabeyi yeni ogrenen yedi yasindaki cocugun da travma gecirmesi olasiligi ne peki?
ya da sapka devrimi; kimse herkes sapka takacak mi demis? bir sey takilacaksa, sapka takin demisler. festi, takkeydi vs bunlara onlem icin.
bir travma gecirme olayi varsa; kubilay vakasini yaratanlara baksinlar, kendi ali kemallerine baksinlar, bu milletin kurtaricilarina bok atmasinlar.
cok bilindik bir oyunun gene icinde olacagimiz kesin. kapatilacaklarini anlayinca, yukarida da yazildigi gibi, kendilerini kemalist zihniyetin magdur insanciklari yaparak, kuracaklari yeni partiye oy saglama gudulerini bileyliyorlar. alcaklar.
edit 2:
ayrica; bu, kendini bilmezlerin ilk yaptigi densizlik de degil, son da olmayacak. araya bir laf sokusturup, kenara cekildikten sonra, "-dur bakalim neler cikacak bu oltadan?" diyen anlasilmasi gayet kolay eski kasaba politikacilarinin salak kurnazligindalar.
"aman sunu bir didikleyelim, belki de iyi bir seyler soyluyordur" u gerektirecek akademikce suslenmis bir laf degil bu. aydinlanmayi elestiren bagnaz ibne kafasinin dilinden cikmis, girintisiz dolambacsiz; turkiye cumhuriyeti’ nin olusma, olusabilme degerlerine saldirma sozu bu.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol