arda kural

leonardo di capriodan daha yakışıklı ve yetenekli aktör kuzenlerim ve lise defteri adlı dizilerde de rol almıştır.
sarışın erkek familyasının en yakışıklı elemanlarındandır.nedense dizilerde hep biraz sorunlu roller verilmekte kendisine.
(bkz:lise defteri)
zamanında leonardo di caprio’ya kopyası gibi benzettiğimiz ama şu anda uzaktan yakından alakası olmayan, yakışıklı ve oldukça başarılı oyuncu.
doğum yeri : yalova
doğum tarihi : 12 nisan 1980
eğitimi : lisans
liseyi yalova endüstri meslek lisesi’nde okudu. kocaeli üniversitesi kimya mühendisliği bölümünü bitirdi.2 yıl dramaturji ve sinema eleştirmenliği eğitimi aldı. 1999’da kendi kurduğu tiyatroroman tiyatrosunda profesyonel oldu, bu tiyatroda ve daha sonra kurduğu siyah oyuncular tiyatrosunda kendi yazdığı belirtisiz nesneler, ben değil kendim, dokuz köyden kovulmak, siyah mizah ve aşk gibi oyunlarda rol aldı. kral tv’de vj’lik yaptı. ilk 1999’de eyvah kızım büyüdü dizisinde altay rolüyle kamera karşısına geçti, ve bu dizide leonardo di caprio benzerliğiyle tanındı. ikinci çıkışı 2005’de emret komutanım dizisinde posta ferit rolüyle oldu.

http://www.diziler.com/index.php?page=biography&id=404
ilk olarak eyvah kızım büyüdü dizisi ile 1999 yılında tanıştığımız türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu. lise defteri, düğün şarkıcısı gibi tanınmış dizilerin yanı sıra, banyo, gelecekten bir gün gibi sinema filmlerinde de rol almıştır.


arda kural, 12 nisan 1980 tarihinde, yalova’da dünyaya geldi. yalova endüstri meslek lisesi’nden mezun olmasının ardından kocaeli üniversitesi’ne kayıt olan kural, burada kimya mühendisliği okudu.
iki yıla yakın bir süre dramaturji ve sinema eleştirmenliği eğitimi alan kural, 1999 yılında, kendisinin kurduğu tiyatroroman tiyatrosu’nda profesyonel tiyatrocu oldu. burada oynadığı belirtisiz nesneler, ben değil kendim, dokuz köyden kovulmak, siyah mizah ve aşk gibi oyunların senaryo yazarlığını da kendisi yaptı.

dizi ve sinema alanlarında yönelmeden önce bir süre kral t.v.’de vj olarak görev yapan kural, ilk olarak 1999 yılında, eyvah babam adlı dizinin devamı olarak çekilen eyvah kızım büyüdü adlı t.v. dizisinde rol aldı. bu dizide haluk bilginer, yıldız asyalı ve nergis kumbasar gibi tanınmış oyuncularla beraber çalışma fırsatı buldu.

eyvah kızım büyüdü’nün ardından şemsi paşa pasajı ve kuzenlerim adlı yapımlarda rol aldıysa da, asıl ününü 2003 yılında yayınlanan gençlik dizisi lise defteri ile kazandı. mustafa altıoklar’ın yönetmen ve yapımcı koltuklarında oturduğu dizide sinem kobal, ece erken, arda kural ve yağmur atacan ile beraber kamera karşısına geçti.

2005 yılında banyo ve 2006 yılında sahne adlı filmlerle beyaz perdeyle buluşan kural’ın son sinema yapımı, 2010 tarihini taşıyan ve yönetmenliğini boğaçhan dündar’ın gerçekleştirdiği gelecekten bir gün’dür.

arda kural, 2009 yılında atv’de başlayan ve daha sonra trt 1’e geçmiş olan doludizgin yıllar adlı t.v. dizisinde halen rol almaktadır.

filmografi

eyvah kızım büyüdü [1999] - [altay]

şemsi paşa pasajı [2000]

kuzenlerim [2000]

lise defteri [2003]

çınaraltı [2004]

düşenin dostu [2004]

canım benim [2004]

beşinci boyut [2005]

beyza’nın kadınları [2005]

emret komutanım [2005]

banyo [2005]

sahne [2006]

kaptan [2007]

kelebek çıkmazı [2007]

çok özel tim

büyük buluşma [2008]

emret komutanım [2008]

düğün şarkıcısı [2008]

doludizgin yıllar [2009]

gelecekten bir gün [2010]
$izofreni te$hisi ile bakirkoy ruh ve sinir hastaliklari hastanesine kaldirildigi iddia ediliyor.

http://kelebekgaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=64397&rid=2368&hid=22266722
kendisi şizofreni tedavisi için bakırköy’e yatırılmadan hemen önce, şarköy’de şarap fabrikalarının olduğu bölgede ağzı burnu kırılmış ve dayak yemiş bir halde "kubilay" filminin yapımcısı tarafından bulunmuş.

bu adam kimya mühendisi ya...ne hallere düşmüş...