kadavra

seyyah
anatomi laboratuvarinda bulunan saglik alaninda okuyan ogrencilerin daha iyi bir egitim almasi icin kendilerini oldukten sonra bu is icin adayan insan.
chuck
kadavra olacaklar bunyeler, kendilerini tip icin adayan duyarli bireylerden cok deliler ve kimsesizlerden olusur.
asar
kadavra
isim (kada’vra) italyanca cadavere

tip ogretiminde, uzerinde calismak icin hazirlanmis olu insan veya hayvan vucudu.

pontic
gorulunce hic bir his uyandirmayan sadece dersin bir materyali gozuyle bakilan,ama dalga gecmenin ve onlarla konusmanin, fotograf cekmenin yasak oldugu laboratuar girisinde yazan ve etik bulunmayan anatomi dersi için özel olarak diseksiyonu yapylyp formaldehitle saklanan insan veya hayvan vücudu.
(bkz: kadavrayla konusmak)
fockewulf
ilk anatomi labında kafatası ile başlarsınız ilginç gelir. bir alıştırma seansı gibidir. sonraları adli tıptan gelen yeni ölmüş kimselerin günden güne öğrenciler ve asistanlar tarafından ufak ufak parçalanmasına şahit olursunuz. lakin işin ilginç yanı istediğiniz kadar uğraşın,eğer aşırı duygusal bir kimse değilseniz,pek bi anlam ifade etmez sizin için. bilim uğruna adamışlardır kendilerini artık. süreleri dolunca dikilip,kefenlenip ailelerine teslim edilirler.(tabi bekleyen birileri varsa)
purkinje
insanlar bağış konusunda istekli olmadığı için kulağa hoş gelmeyen şekilde temin edilmek zorunda kalınan, bende anatomi labındaki maketlere bakmaktan farklı bir duygu uyandırmayan eğitim materyali.

ayrıca ölünce olmak istediğim şey.
yoshiesque
italyanca kökenli bir kelimedir.anlamı tıp ögretiminde üzerinde çalismak için hazirlanmis ölü insan veya hayvan vücududur.
greyfurt
bir doktor arkadaşım ilk zamanlar biraz tedirgin olduklarını, temkinli yaklaştıklarını ama sonraları birbilerine şaka olsun diye kadavra kolu fırlattıklarını, alıştıklarını, alışmak zorunda olduklarını anlatmıştı.(bu aşırı uç davranışlar yaşadıkları travmayı atlatabilmek için, istem dışı geliştirdikleri eylemler olsa gerek)

kadavra tıp eğitiminde, herşeyden önce çok değerli bir materyaldir. ülkemizdeki kadavra çalışmaları malesef batılı ülkelerin gerisindedir. (adamlarda kadavra bolluğumu var nedir? 10 yıl öncesine kadar araba çarpışma testlerinde kadavra kullanıyorlardı. o zamanki sensörler, eklem taklit mekanizmaları bu günkü düzeyde değildi yada kadavra kadar ekonomik değildi)

kimse kanser olmak istemez, kimse ölmek istemez, kimse kadavra olmak istemez ama birileri oluyor ve olacak. malesef tıp öğrencilerini eğitmek için gerekli dokuları taklit edebilecek teknoloji şu an için mevcut değil.(japonlar insan bedenini çok iyi taklit eden "şişme kadın"lar yaptılar. gerçek gibi ama bu büyük başarılar bile tıp eğitimi için yeterli değil.-ben bu şişme kadın şeylerini "balkan toplumlarının tütün mamülleri kullanımı" ile ilgili bir araştırmamda tesadüfen okudum. yalanım varsa bilgi sözlüğün serverlerı çöksün)

velakin tıp eğitimi ve çeşitli araştırmalar için sökülüp dikilen, sonra tekrar sökülüp tekrar dikilen, ruhsuz bedenlerdir.
acıdır ama gerçektir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol