anarcho syndiçalışm 101

shevek
’rise like lions after slumber
in unvanquishable number -
shake your chains to earth like dew
which in sleep had fallen on you -
ye are many - they are few.’



nette gezerken bulduğum oluşum. ne olduklarını benden değil onlardan dinleyin; ben susuyum, onlar konuşsun:

welcome to anarcho-syndicalism 101, your entry point to the global anarcho-syndicalist and revolutionary unionist movement. as its name suggests, this website is devoted to aiding and furthering an autonomous global movement of working class solidarity and direct action, based around the ideas and principles of anarcho-syndicalism.

anarcho-syndicalism 101 is a web archive of theoretical and historical texts, articles, image and mp3 files, cultural items and outreach material (otherwise known as propaganda) produced by, and related to, libertarian and autonomous class struggle. here you will find information on various aspects of anarcho-syndicalist theory and practise, including some texts translated into english for the first time, specifically for this site.

given that anarcho-syndicalism is a living praxis with relevance to the real world, and not a dead dogma, this site features criticism of anarcho-syndicalism over a broad ideological spectrum.

anarcho-syndicalism 101 features collections of works by protagonists of anarcho-syndicalism, not least of which includes rudolf rocker, and emile pouget, two of the main anarcho-syndicalist theorists. it includes a section on the achievements in self-management, direct democracy and anarchy carried out during the spanish revolution of 1936.

this site also looks at issues such as racism, sexism, homophobia and nationalist culture, examining them not only as problems in and of themselves, but as obstacles to working class solidarity. needless to say, included in this examination are ways and means of overcoming them. this section will also examine efforts to overcome perceived conflicts between workers’ rights and environmental concerns. we will also focus on other matters which affect working people such as housing and transit issues.

anarcho-syndicalism 101 is one hub of several for autonomous workers’ movements movements around the world. the site features a syndicalist directory, as well as a newswire, where visitors to the site can make announcements and calls for solidarity. for further discussion this site features an area where visitors can subscribe to a variety of anarcho-syndicalist email lists, and a web-based forum.

for the first time visitor, this site features the anarcho-syndicalist faq.

anarcho-syndicalism 101 is constantly under development. please come back soon to view new additions and changes to the site.



küresel anarko-sendikalist ve devrimci sendikal harekete giriş noktanız anarcho-syndicalism 101’e hoşgeldiniz. adından da anlaşılabileceği gibi, bu website işçi sınıfı dayanışmasının ve direk müdahalesinin otonom küresel hareketine yardımcı olmak ve onu anarko-sendikalizm fikirler ve prensipleri tabanlı daha ileriye taşımak amacıyla kurulmuştur.

anarcho-syndicalism 101, özgürlükçü ve otonom sınıf tarafından ve yine bu sınıf adına üretilmiş kuramsal ve tarihsel metinler, makaleler, resim ve mp3 dosyaları, kültürel öğeler sosyal hizmet materyali (bir başka adıyla propaganda) için web arşividir. burada ingilizce’ye ilk kez bu site adına ve için çevrilmiş bazı metinlerin de içinde olduğu teoride ve pratikte anarko-sendikalist hareket üzerine farklı açılardan bilgi veren ürünlere ulaşabilirsiniz.

anarko-sendikalizmin gerçek dünyayla ilgili gerçek bir yaşam uygulaması ve ölü bir dogma olmadığını vererek, bu site anarko-sendikalizmin geniş bir ideolojik tayf üzerinden eleştirisini yapıyor.

anarcho-syndicalism 101, iki ana anarko-sendikalizm teorisyenini -rudolf rocker ve emile pouget- de unutmadan anarko-sendikalizm öncülerinin eserlerini içeriyor. ayrıca site kendi başına yönetim, doğrudan demokrasi ve 1936 ispanya devrimi sırasında doğmuş anarşiyi de kapsayan bir "başarılar" bölümünü içeriyor.

bu site ayrıca ırkçılık, seksizm, homofobi ve milliyetçi kültür gibi konuları da yalnızca kendi başlarına ya da içlerinde birer problem olmadığını da tespit ederek, fakat işçi sınıfı dayanışmasına engel olarak görerek inceliyor. söylemeye gereksiz , bu incelemelerde bu sorunlardan kurtulma yolları ve tanımları yapılıyor. bu bölümde ayrıca işçi hakları ve çevresel kaygı arasındaki sorunların da üzerinden gelmenin yolları da anlatılıyor. ayrıca, çalışan insanları yakından ilgilendiren konut ve ulaşım sorunlarına da değineceğiz.

anarcho-syndicalism 101 dünyadaki otonom işçi hareketlerinden bir kaçının merkezi. site, aynı zamanda haber ağı yerine de geçen, site ziyaretçilerinin dayanışma için çağrı ve anonslarda bulunabilecekleri sendikalist bir rehber de içermekte. ayrıca tartışmak, paylaşım vs. için site bir anarko-sendikalist düşünür e-mail listesine ve web tabanlı bir foruma sahip.

ilk kez sitemizi ziyaret edenler için ayrıca anarko-sendikalist sss bulunmaktadır.

anarcho-syndicalism 101 daima yapım altındadır . sitedeki değişiklik ve eklemeleri görmek için en yakın zamanda tekrar gelin.

edit: bir gerzeklik hissederseniz benim çevirimin güzelliğinden olabileceğini hesaba katın.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol