akp ye kapatma davası

independence
haberlere gore;

dava 28 temmuz pazartesi tarihi itibari ile anayasa mahkemesinin her gun toplanarak dava hakkinda konu$ulmasi sonucunda ortalama 10 gun icerisinde karara baglanacakmi$.

bu durumda da akillara takilan bir soru var dogal olarak;

1 agustos 2008 tarihinde askeri $ura her sene oldugu gibi toplanacak ve ba$bakan yeni genelkurmay ba$kanini bu $urada atayacak.

peki eger anayasa mahkemesi kararini 1 agustostan once verirse o zaman ne olacak? zira askeri $ura ba$bakanin ba$kanliginda toplanmakta.eger erdogan siyasi yasakli olursa bu sefer genelkurmay ba$kanini kim atayacak, $uraya kim ba$kanlik edecek.

bununla da alakali teoride iki cozum var aslinda.

1-hukumet genelkurmay ba$kanini bugunden bile atayabilir ve ba$bakan bu atama kararina $imdiden imza atabilir ki bu durumda ba$bakanin ba$kanligi olmaksizin da askeri $ura toplanabilir.

2-anayasa mahkemesi boyle bir kaosun onune gecmek icin kararini 5 agustostan sonra aciklayabilir(ki en olasi cozum de bu gozukuyor).

tabi bu senaryolar akp nin kapatilmasi kararina varilmasi ve ba$bakanin siyasi yasakli ilan edilmesine dayaniyor.eger anayasa mahkemesinin karari bu yonde olmazsa o zaman tum bu sorunlar zaten olu$madan bitecek.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol