abdullah öcalan

independence
<alinti>yıllardır "neden asılmıyor" diye kendimizi paraladığımız pkk lideri. oysa asılmayışının çok basit ve son derece mantıklı bir sebebi var.</alinti>

korkaklik, istikrarsizlik ve siyasi gucsuzluk.avrupa ne der, amerika ne der, ulan hepsini gectim uganda ne der endi$esi.on kusur senedir ulkenin tum huzurunu kaciran, 30 000 den fazla insanin katlinden sorumlu birisini asinca saga sola nasil hesap vericem endi$esi.

hesabina sokayim.

irak’in saddam’a yaptigi gibi yapacaksin, sabah 05:30 da gecireceksin ilmegi boynuna, cekeceksin altindan sandalyesini, 08:30 da sabah haberlerine $oyle bir son dakika geli$mesi yansiyacak.

son dakika!son dakika!son dakika!

"pkk teror orgutu eleba$i bugun sabah 05:30 da imrali’da asilarak idam edildi.mahkemenin $u tarihte almi$ oldugu idam karari bu sabah saat 05:30 da imrali adasinda infaz edildi."

neden yaptin diye soranlara da "benim mahkemelerim buna karar verdi, hicbirimiz mahkeme kararindan, kanundan ve adaletten ustun degiliz" diyeceksin.

bitti.

"apo’yu asarsak orgut eleba$isiz kalir, o zaman yerine yenileri gelir, asmayalim besleyelim ki yeni birileri gelmesin" du$uncesi $ahsi goru$ume gore gercegi zerre yansitmamaktadir.yapilanmasi tamamlanmi$ hicbir komplike olu$um sadece tek ki$inin varligi ile hayatta kalmaz.mesela allah korusun nasil ki devlet idarecilerinden herhangi birisinin vefati halinde i$ler aksamaksizin devam edecekse, bu tur orgutlerde de durum bu $ekildedir.tek ki$inin hayati, bu ki$i orgut kurucusu ve ba$kani dahi olsa cok onem arzetmez.zaten bu du$unce dogru olmu$ olsaydi terorist faaliyetler daha o gun son bulurdu.

ha diyeceksiniz ki "evet yakalandi ama terorist faaliyetler durmadi, cunku adam imrali’dan hala orgutu yonetiyor."

demeyin efendim boyle $eyler.imrali’dan kimsenin kimseyi yonettigi yok.abdullah ocalan uzun zamandir pkk uzerindeki hakimiyetini yitirmi$, bir nevi onursal ba$kan sifatina burunmu$tur.apo imrali’dan orgute en fazla "tavsiye karari" yollayabilir, $unu $unu yapin diyemez, dese de kimse siklemez.

dolayisiyla beslemeyelim, asalim.hatta astiktan sonra hacca gidenlerin $eytan ta$ladiklari yere bu adamin bir de minik heykelini yapalim, onu ta$lasinlar.sanirim yer yuzunde $eytana her hali ile bu kadar uyacak bir ba$ka ki$i yoktur.

suudi makamlari ile bu konuyu konu$mak gerekir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol