7 ekim 2009 imf dünya bankası istanbul kongresi

independence
bu ba$lik altinda gosteriler aleyhinde yazilan her entry istisnasiz berbat oylarina maruz kaliyor, varsin kalsin. 10.000 den fazla puanim var olm benim, bu entry’e de berbati caksan gene puanim du$mez, hic kasma.

neyse, ne diyorduk.

bugun dun benzeri olaylar yine ayni bolgelerde ya$andi, ya$aniyor. agzi yuzu ortulerle kapatilmi$ gostericiler ellerine gecen ne varsa dukkanlara saldiriyorlar, camlari kiriyorlar.

protesto di mi bu?

caglayan’da cumhuriyet mitingleri vardi gecen senelerde hatirlarsiniz. insanlar akp’yi ve politikalarini ele$tiriyorlardi mikrofonlarla, pankartlarla, milyonlarca insan. bak bu protestodur i$te. eger haksizligi sesini yukselterek, konu$arak ve yazilarla ele$tiriyorsan ve yanli$ligi yapanlara yuksek sesle "sen yanli$ yapiyorsun" diyorsan bu protestodur.

yok eger sen yuzunu baglayip eline ne gecirirsen cam cerceve indiriyorsan, devletin guvenlik guclerine molotof kokteyli atiyorsan, sapanlarla ta$ ve bilye firlatiyorsan insanlarin uzerine, bu terorizmdir, yasadi$idir.

haksizliklarla mucadele edebilmek adina ba$kalarinin haklarina saldirida bulunman hicbir anlayi$ tarafindan ho$ kar$ilanmaz, zaten de kar$ilanamaz. senin ozgurluklerin ba$kalarinin ozgurluklerinin sinirlarini daraltmaya kalktigin anda son bulur.

o kadar haktan yanasin, o kadar adaletten yanasin ve hak ve adaleti temin etmek icin sence gerekli olan $eyleri yapiyorsun da, yuzunu neden bagliyorsun o zaman? neden bu got korkusu? yaptigin eylemlerin gerektirdigi kadar cesarete sahipsen aleni yap her $eyi, o zaman "vay arkada$, kendini feda ediyor dunya duzeni" icin der alki$ tutariz sana belki de. o zaman yaptigin teror degil fedakarlik olur, ama gotun yemiyor da yuzunu kapatiyorsan dagdaki teroristten farkin kalmiyor benim icin. dunyanin anasini gozgore gore siken imf’nin haksizliklarini, canini di$ine takarak cali$ip ailesine bakmakla mukellef olan insanlarin minicik varliklarina saldirarak topluma duyurmaya cali$iyorsan senin ne $erefin vardir ne de insanlik onurun.

bu yazilarimdan polisi ve devleti aklamaya cali$ir bir anlam cikartanlara da ivedilikle ruhsal bir terapi oneriyorum, iyi gelecegine dair inancim yuksek.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol