300

nihilist
bu film gelmeden,daha once yapım asamasında iken bir frank miller uyarlaması oldugu icin umutlu idim. sin city gibi bir referans frank miller gibi bir adam bir filmin izlenebilmesi icin cok yeterli iki sebepti benim icin. gittim izledim begendim filan. ama sunu hala anlayamadım; turkiye bu filmi neden bu kadar cok benimsedi?

film oryantilizmin bi tarafına koymus durumda af buyurun potansiyel okurlar. filmdeki oryantlism asmıs gitmis; metaforlar halinde vızıl vızıl gozumuze sokulmakta. persliler nerdeyse canavar, ıspartalılar neredeyse melayeke. dogu kaka batı sahane diyor film bagıra bagıra. rocyk 4 den beri gordugum en siyasi alt metinli film ustelik bu sefer bok edilenler kominist ruslar degil dogu. bir parcamız batı tamamda ama hic mi dogu degilizde 1 haftada 300.000 izleyici gibi efnsane bir kitleye ulastı bu film ulkemizde?

hayat garip turkiye daha da garip insanım ote garip. hayır turkiye frank milller seviyor oryantalist moryantalist katlanıp izliyor diyecem adını duyanıda yoktur frank miller’ın. ha bi sen mi biliyon lavuk diyenlere.selam eyler sin city nin pek izlenmedigini, ustelik robert rorugez gibi tanınmıs bir yonetmen elinden cıkan bu filmin tarantino destekli kampanyasının bile ulkemizde sokmedigini hatırlatırım...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol