27 nisan 2007 genelkurmay basın açıklaması

independence
hatirliyorum da rahmetli bulent ecevit’in son kez ba$bakan oldugu senelerden birinde merve kavakci isimli fazilet partisi milletvekili bir hanim meclise turbani ile girmi$ ve rahmetli bulent ecevit kursude konu$ma yaparken bu ki$iyi gorerek $unlari soylemi$ti.

tarih: 2 . 5 . 1999 pazar

"sayın başkan, değerli milletvekilleri; türkiye’de, hanımların giyim kuşamına, başörtüsüne, özel yaşamlarında hiç kimse karışmıyor; ancak, burası, hiç kimsenin özel yaşam mekânı değildir; burası, devletin en yüce kurumudur.burada görev yapanlar, devletin kurallarına, geleneklerine uymak zorundadırlar. burası, devlete meydan okunacak yer değildir.lütfen bu hanıma haddini bildiriniz!(a$agidaki linkten tum detayi okuyabilirsiniz.)"

http://www.tbmm.gov.tr/tutanak/donem21/yil1/bas/b001m.htm

o gunlerde bu tur faaliyetlerin onune gecebilecek bir iktidar partisi vardi mecliste ve bu hareketinden sonra yanli$ hatirlamiyorsam merve kavakci isimli ki$i anayasa mahkemesi 5 sene siyasetten men edilmi$ti.

oysa $imdi ayni durum meydana gelse, olasi durumu tasdik edecek ve mumkun olsa meclisteki tum bayan milletvekillerinin meclise turbanla girmelerini saglayabilmek icin her $eyi yapacak bir iktidar partisi var ulke yonetiminde.kisacasi bu tur faaliyetleri engellemeye cabalamayi birakin, tamamen bu tur faaliyetler icin zemin olu$turan bir iktidar partisi.

bahsettigim iktidar partisinin son oyununu da son gunlerde hepimiz izliyoruz.1999 senesinde bulent ecevit tarafindan meclise turbani ile girdigi icin azarlanan milletvekili donemi bitti, sene 2007 ve turban ulkenin en saygin makamina ve herkesin her daim can kulagini verdigi yere, yani cankaya ko$kune ta$indi ve bunu turlu oyunlarla iktidar partisi sagladi.

$imdi du$unuyorum da etrafimiz nelerle cevrildi bir inceleyelim.

en yuksek icraat makami, ba$bakanlik=akp milletvekili recep tayyip erdogan.

tbmm ba$kanligi=akp milletvekili bulent arinc.

ve son olarak turk silahli kuvvetlerinin ba$kumandani ve ulkenin ba$kani, yurdun en prestijli ve spekulasyona en kapali olmasi gereken makami, cumhurba$kanligi=akp milletvekili abdullah gul.

$imdi elde olan verilerle nasil bir ucgen icerisinde ku$atildigimizi ve bu ku$atmanin getirilerini biraz du$unelim.sonra bir de bugun gelenkurmay tarafindan yapilan basin aciklamasini yeniden okuyalim detaylari ile ve mumkunse gozlerimizi kapatip bir sure daha du$unelim.

turban dini degil siyasi bir arac olarak kullaniliyor, 1999 da meclisten di$ari cikartilan turban 2007 de cankaya ko$kune giriyor, 23 nisan cocuk bayrami kutlamalari yapilirken bir yandan da ayni gun akp tarafindan duzenlenen kuran okuma yari$masi yapiliyor, pek cok camiinin bulundugu bir yerde ozellikle ataturk lisesi secilerek turbanli kadinlara ve kizlara vaazlar veriliyor turk bayraklari ve ataturk posterleri indirilmeye cali$iliyor ve en sonunda ulkemizin, cumhuriyetimizin ve laikligin teminati olan turk silahli kuvvetleri anayasanin kendisine tanidigi hakki kullanarak var olan geli$melerden yana olan rahatsizligini biraz sert bir uslupla dile getiriyor.

dedim ya gozlerinizi kapatip eldeki verileri birbirine ekleyin ve nasil bir $eytan ucgeni icerisinde hapedilmek istendigimizi du$unun.

hepsi bu.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol