2011 nba draft ı

orqn
bu gece new jersey’ de gerçekleşecek ve türkiye saatiyle 02.30 dan itibaren ntv spor dan naklen yayınlanacaktır.

enes kanter’ in çok yukarılarda seçilme ihtimali - ki artık buna ihtimal demek biraz hafif oluyor - nedeniyle türkiye’ deki her basketbolsever merakla bekliyor bu draftı.

ilk 4 için beklentiler şu şekilde;

1- cleveland; kyrie irwing
2- timbervolwes; derrick williams
3- utah; brandon knight
4- cleveland; enes kanter

uzun süredir basketboldan uzak kalmış bir oyuncunun hala ilk 4 tercih içinde gösteriliyor olması insanı heyecanlandırıyor doğrusu. ister istemez de düşünüyorum tabi o boşa geçen sezonu amerika’ da ya da avrupa’ da değerlendirebilseydi ilk sıradan seçilebilir miydi diye. yine de işler onun için yolunda. 1 ve 2 numaralı seçimlere garanti gözüyle bakılırken diğerleri için o kadar kesin konuşamıyor kimse. enes 3. sıradan da seçilebilir, beklentilerin aksine bir kaç sıra geri de düşebilir. ben en kötü ihtimalle 6-7. sıradan seçileceğini düşünüyorum, hatta o kadar gerilerde kalmaz bile.

öte yandan nba’ de gelecek sezon çok büyük ihtimalle lokavt olacak olması, takım sahiplerini farklı planlara yönlendirecektir. bu gece daha önceki draftlarda hiç görmediğimiz kadar takas görebiliriz. herkes lokavttan önce kapabildiğini kapmaya, elindeki kontratlardan kurtulmaya çalışacaktır kuşkusuz.

minnesota’ nın bu gece takas yapacağına bahse girerim, mutlaka ama mutlaka bir şeyleri değiştirmeye çalışacaklardır. ellerinde çok fazla pişmemiş oyuncu var. utah da oyun kurucu pozisyonunda devin harris e güvenmeye karar vermişse 3. sıradan yaptığı seçimi değiştirebilir, ya da daha yüksek ihtimalle knight’ ı seçip takasla başka bir takıma gönderebilir.

bu seneki draftta oyuncu havuzunun kalitesi nispeten daha düşük olsa da özellikle lokavt tehlikesi nedeniyle çok hareketli geçecek bu gece. kaan kural’ ın yorumlayacak olması da olaylara ayrı bir keyif katıyor tabii.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol