2005 avrupa basketbol şampiyonası

made in heaven
bugun itibariyle sirbistan karadag’in ev sahipliginde baslayacak olan turnuvadir.milli takimimiz b grubunda litvanya,bulgaristan ve hirvatistan ile mucadele edecektir.ilk macimiz bu aksam saat 22’de turnuvanin son sampiyonu litvanya ile.
p t n
tek sayili senelerin yazlarini sporsuzluktan kurtaran organizasyonun bu seneki versiyonudur. efes pilsen world cup 4tan sonra bizi tekrar basketbola doyuracak aktivitedir. bu sefer ulkemizde olmamasina ragmen bayagi iyi sonuclar alma ihtimalimiz de vardir.
p t n
basketboldan anlamadigimi bir kez daha bana gosteren turnuva. yukarida yazdiklarimi sirf bana ders olsun diye editlemeden tekrar yaziyorum. milli takimimizin sadece seyirci gaziyla iyi oynayabildigi gercegini unutup bos hayallere dalmisim. tanyevic’i gozumde fazla buyutmusum. almanya’nin da bize cakacagindan suphem yok. ben hayatimda boyle ruhsuz oynayabilen takim gormedim. federasyon baskanimiz hala ilk altiya giremezsek (ki benim giremeyecegimizden suphem yok)2006 world championship icin fiba dan wildcard yani avantadan katilma hakki isteyecekmis. yazik, 70 milyondan cikan takim bu hallere dusmez, en azindan cat taslasin 4 milyonluk litvanya’dan biraz gaza gelir. heriflerin takimin yarisi yok gene de kupaya gidiyorlar. insallah basketboldan hic anlamiyorumdur da bu yazdiklarim da yanlis cikar.
p t n
eleme maclari sonrasi almanya, fransa, yunanistan ve hirvatistan’in ceyrek finallere ciktigi mactir. en cok fransa’ya helal olsun. ev sahibi takimi cok mukemmel oynamadan belki ama takim gibi oynayarak, geriden gelip hakemlere ragmen yendiler. hemde istanbul da izledigimiz kadrodan sadece bir farkli oyuncuyla cok daha farkli oynayarak. ayrica turnuva basinda lise takimi gibi bile gozukmeyen hirvatistan’a da helal olsun. tabi 32-0 lik seriyle bize koyduktan sonra moral tavan yapti. ne yapalim artik el ogullarini seyredecegiz. bu arada tanyevic istanbul’a donunce istifa edecegini acikladi ama turgay demirel kesinlikle kabul etmeyeceklerini soyledi.
p t n
tatsiz tutsuz bir seye donmus olan turnuva. rusya da yunanistan’a yenilince (ki yunanistan fransa’ya nispeten daha iyi takim ama ruslar iyi geliyordu) turnuvanin favorileri tek tek elendi. insan bari almanya alsin da sampiyona elendik diyelim diyor ama bence zor. sanirim ikinci gun ceyrek final maclarindan almanya ve ispanya gelir. bir tebrik tekrar fransa’ya, ev sahibinden sonra bu kez de litvanya’yi ezdiler hem de rakibi 50 sayinin altinda tutarak. bu arada mac sirasinda murat murathanoglu’nun maclarin hepsinin dusuk sayilarda gecmesi ve fiba nin bu konuda ne yapacagini merak etmesi hakkinda yaptigi yorumlara da katiliyorum. avrupa baskebolu savunma yaparken iyi hucumlari unutuyor. neyse daha evvel de dedigim gibi el ogullarini izledigimiz turnuvaya donusmustur, dunya uzerinde yapilan organizasyonlarin cogunda oldugu gibi.
made in heaven
finalinde yunanistan ile almanya’nin karsi karsiya gelecegi turnuvadir.ister misiniz komsu avrupa futbol sampiyonasindan sonra bunu da kazansin.
made in heaven
biz hala turkiye’de duzenlenen avrupa basketbol sampiyonasinda oynadigimiz final ve futbolda 2002 dunya kupasindaki ucunculugumuzle kabaraduralim begenmedigimiz komsu ust uste hem futbol hem basketbolda avrupa sampiyonu oldu.sanirim birilerinin sapkasini onune koymasinin vakti geldi de geciyor.
hassan
final macina yorgun olarak cikan almanlarin finalde pek bir varlik gosteremeyerek yunanistan’a yenildigi turnuvadir. komsuyu burdan tebrik eder, darisi basimiza deriz.
anlamayanadam
avrupa futbol sampiyonasinda oldugu gibi yine yunanistan yaptigini yapmis ve sampiyon olmustur. futboldan sonra basketbolda da savunmanin ne kadar onemli oldugunu bize gostermistir.

turnuva oncesi biri gelip "yunanistan - almanya finali oynanacak" dese "hasskktr len"derdim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol